L’arbre

Picknick under the big tree

In the student district in Gent, a new sandwich bar was opened, based on the idea “picnic under a tree”. The front is a large glass area that can be opened completely, emphasizing the indoor-outdoor-feeling.

  • Client: L'arbre
  • Gent
image-4-copy-larbre
image-4-copy-2-larbre
image-5-larbre

Functional and esthetic

As you enter the bar, the tree branches on the ceiling guide you in towards the trunk, where you can place your order. The tree-trunk covers the pillar supporting the building’s upper stories and also forms a buffer between the area for customers and the area for employees.

image-5-larbre
image-1-larbre

Flexibility

Customers order their food at the counter and can have a seat under the tree’s cozy green foliage. A long bench on the side offers considerable flexibility.