L’arbre

In de Gentse studentenbuurt werd een nieuwe broodjeszaak ontworpen met als uitgangspunt “picknick onder een grote boom”. Vooraan is een glaspartij voorzien die volledig opengezet kan worden om het binnen-buiten gevoel te benadrukken.

  • Client: L'arbre
  • Gent
image-4-copy-larbre
image-4-copy-2-larbre
image-5-larbre

Functioneel esthetisch

Bij het binnenkomen word je door de takken van de kruin op het plafond naar binnengeleid tot aan de stam waar je jouw bestelling kan doen. De stam covert de steunkolom die de bovenliggende verdiepingen draagt en vormt zo ook een buffer tussen het bezoekers- en werkgedeelte.

image-5-larbre
image-1-larbre

Flexibiliteit

Klanten bestellen hun eten aan de balie en nemen gezellig plaats onder het groene bladerdek van de boom. Een lange bank aan de zijkant zorgt voor een grote flexibiliteit.

L’arbre

In the student district in Gent, a new sandwich bar was opened, based on the idea “picnic under a tree”. The front is a large glass area that can be opened completely, emphasizing the indoor-outdoor-feeling.

  • Client: L'arbre
  • Gent
image-4-copy-larbre
image-4-copy-2-larbre
image-5-larbre

Functional and esthetic

As you enter the bar, the tree branches on the ceiling guide you in towards the trunk, where you can place your order. The tree-trunk covers the pillar supporting the building’s upper stories and also forms a buffer between the area for customers and the area for employees.

image-5-larbre
image-1-larbre

Flexibility

Customers order their food at the counter and can have a seat under the tree’s cozy green foliage. A long bench on the side offers considerable flexibility.