Tram

With this conceptual design exercise, we want to show that there is room for improvement in public transport. A tram is an important part of the city and isn’t so easy to replace. That is why the tram must be in symbiosis with the city. Respect for the city’s character, history and residents, is very important.

image-1kusttram
image-3-tramantwerpen

A touch of history

In this retro design, some typical, beautiful elements of the old tram – with only a few still in circulation – are combined with modern comfort and high windows. This way, passengers can enjoy their journey and the view of the historic city./p>

image-42-tramantwerpen
image-62-copy-tramantwerpen
image-2-tramantwerpen
image-1-tramantwerpen
image-5-tramantwerpen

A stylish icon

The Belgian coast tram is truly iconic, but this is because of its unique route, not because of its looks. This design is a possible successor to the current model which is quite outdated. The design of the nose gives the driver an optimal view and reduces the vehicle’s blind spot to a minimum, which increases safety for pedestrians. The panoramic sun roof gives passengers a real holiday feeling.

bannerkusttram
image-3kusttram
image-2kusttram

Tram

Met deze conceptuele ontwerpoefening willen we aantonen dat er meer gedaan kan worden op het vlak van openbaar vervoer. Een tram is een integraal deel van een stad en wordt niet zomaar vervangen. Daarom moet de tram een symbiose aangaan met die stad, waarbij respect voor het karakter, de geschiedenis en de inwoners van groot belang is.

image-1kusttram

image-3-tramantwerpen

Een knipoog naar het verleden

In dit retro-ontwerp werden typerende mooie elementen van de oude tram, waarvan er nog slechts een beperkt aantal rondrijden, worden gecombineerd met modern comfort en hoge ramen. Zo kan de pendelaar genieten van zijn reis en het uitzicht op de historische stad.

image-42-tramantwerpen

image-62-copy-tramantwerpen

image-2-tramantwerpen

image-1-tramantwerpen

image-5-tramantwerpen

Kusttram: Een stijlvol icoon

De Belgische kusttram is een icoon. Maar dan vooral door zijn uniek traject, niet door zijn looks. Dit ontwerp toont een mogelijke opvolger voor het gedateerde huidige model. De vormgeving van de kop geeft de chauffeur een optimaal zicht met een minimale dode hoek voor het voertuig, waardoor de veiligheid van voetganger verhoogd wordt. Het panoramisch zonnedak geeft de reiziger een extra vakantie-gevoel.

bannerkusttram

image-3kusttram

image-2kusttram