Tram

Met deze conceptuele ontwerpoefening willen we aantonen dat er meer gedaan kan worden op het vlak van openbaar vervoer. Een tram is een integraal deel van een stad en wordt niet zomaar vervangen. Daarom moet de tram een symbiose aangaan met die stad, waarbij respect voor het karakter, de geschiedenis en de inwoners van groot belang is.

image-1kusttram
image-3-tramantwerpen

Een knipoog naar het verleden

In dit retro-ontwerp werden typerende mooie elementen van de oude tram, waarvan er nog slechts een beperkt aantal rondrijden, worden gecombineerd met modern comfort en hoge ramen. Zo kan de pendelaar genieten van zijn reis en het uitzicht op de historische stad.

image-42-tramantwerpen
image-62-copy-tramantwerpen
image-2-tramantwerpen
image-1-tramantwerpen
image-5-tramantwerpen

Kusttram: Een stijlvol icoon

De Belgische kusttram is een icoon. Maar dan vooral door zijn uniek traject, niet door zijn looks. Dit ontwerp toont een mogelijke opvolger voor het gedateerde huidige model. De vormgeving van de kop geeft de chauffeur een optimaal zicht met een minimale dode hoek voor het voertuig, waardoor de veiligheid van voetganger verhoogd wordt. Het panoramisch zonnedak geeft de reiziger een extra vakantie-gevoel.

bannerkusttram
image-3kusttram
image-2kusttram