Chalet

Een typische gesloten en donkere houten chalet in de kempische bossen is getransformeerd naar een aangename open en luchtige woon- en werkomgeving. De grootste ingreep was het weghalen van een gesloten stenen gevel onder het zadeldak en dit te vervangen door een mooie grote glasgevel. Zo komen het licht en de natuur rijkelijk naar binnen. Alle verticale elementen in de ruimte zijn wit gemaakt, zodat het houten dak naar boven gelift wordt en dit de ruimtelijkheid op de duplex vergroot.

  • Sint-Job
image-7-chalet
image-11-chalet
image-3-chalet

Met respect voor het origineel

De typische elementen hebben we bewust behouden, bv. het houtsnijwerk van de ballustrade, de rondbogen boven ramen en deuren, het immense houten dak. De ruimte is verder opgewaardeerd door maatmeubilair met bijpassende warme materialen en kleuren te gebruiken. Een kleine knipoog naar de Alpen is de grote print aan de tafel van de open leefkeuken.

image-22-chalet
Originele chalet
image-5-chalet
image-7-copy-chalet
image-4-chalet
image-3-chalet

Chalet

A typical closed up and dark wooden cottage in the forests in the Campine has been transformed into a pleasant, open and vivacious living and working space. The biggest change made was removing the full stone façade under the gable roof, replacing it with a beautiful large glass façade. This allows daylight and nature to enter the house in abundance. All vertical elements in the space were made white, which lifts the wooden roof upwards and makes the duplex area look more spacious.

  • Sint-Job
image-7-chalet
image-11-chalet
image-3-chalet

Respecting the original

We made a deliberate decision to maintain the typical elements, such as the woodcarving on the railing, the round arches above windows and doors, and the vast wooden roof. In addition, the space has been upgraded with custom-made furniture and the use of matching warm materials and colors. The large print at the table in the open family kitchen is a little hint to the Alps.

image-22-chalet
Original chalet
image-5-chalet
image-7-copy-chalet
image-4-chalet
image-3-chalet