Kyto

Fitnesstrackers zijn populairder dan ooit. Je kan ze opdelen in 2 groepen: er zijn generieke fitnesstrackers, die je voor al je sporten kan gebruiken en die jouw prestaties bij benadering bijhouden, en er zijn gespecialiseerde trackers, die zeer nauwkeurig één sport registreren en elk hun eigen app hebben. Je moet m.a.w. kiezen tussen  minder accurate informatie in een duidelijk overzicht of gedetailleerde data verspreid over verschillende apps...

Daarom ontwikkelden wij GRIT, een multi-sport-fitness-tracking systeem.

  • Design for Asia Award
  • A' Design award 2015-2016
  • Client: KYTO Fitness Technology
kyto-intro1-handen
kyto-intro2-app
kyto-intro3-klik

Een nieuw merk

Het Chinese bedrijf Kyto wilde zijn digitale springtouw op de Europese markt brengen. Omdat de Europese consument voor hen onbekend was, vroeg Kyto onze hulp om het product te optimaliseren voor de nieuwe markt. Uiteindelijk deden we veel meer dan dat, we creëerden een nieuw merk: GRIT.

kyto-grit
kyto-overview

Eén voor allen

Er waren al heel wat digitale springtouwen op de markt. Hoe differentiëren? We stelden vast dat ‘slimme’ sportapparaten en trackers allemaal gelijkaardige sensoren gebruiken. Waarom dan voor ieder product een nieuwe set sensoren gebruiken? Niet dus. We besloten niet alleen het springtouw van Kyto aan te pakken, maar meteen een slim fitnesstrackingsysteem te ontwikkelen met één centraal digitaal element dat in allerlei apparaten voor verschillende sporten gebruikt kan worden.

"Sportapparaten en trackers gebruiken allemaal gelijkaardige sensoren, waarom dan voor ieder product een nieuwe set gebruiken? Niet dus!”"

~Studio Dott.

TRACK

Eén tracker voor verschillende sport toestellen: TRACK is een kleine computer met verschillende sensoren en een eenvoudige display die de sporter tijdens de training begeleidt.  TRACK herkent automatisch de verschillende sportapparaten, en past zijn display hieraan aan. Geen gerommel met instellingen, gewoon plug & play. Ondertussen kan je met GRIT al wandelen of lopen, touwspringen, en je gripkracht en spieren trainen met de 'gripper'.

kyto-plaatsensensor
App-GIF-2

Eén app, vele sporten

Eén centrale app die via bluetooth synchroniseert met de app op je smartphone. Die app geeft een helder overzicht van de geleverde prestaties, en laat je je doelstellingen bepalen en je vrienden uitdagen. Vanaf nu dus één centrale plek voor al jouw sportprestaties!

Perfectie in detail

Bij het ontwerpen van GRIT zaten de uitdagingen vooral in de details. In een multisportsysteem moet alles meteen perfect in elkaar klikken en werken. De gebruikservaring moet intuïtief en ergonomisch zijn. Daarom gebruikten we technieken zoals gebruiksanalyses en rapid prototyping. Hierdoor konden we de verschillende producten snel, en in elke fase van de ontwikkelingen, aan een tastbare evaluatie onderwerpen. Snel en efficiënt!

kyto-sketches2
kyto-packaging2

Marktklaar

Met enkel een familie prima ontworpen producten heb je nog geen merk. Daarom ontwikkelden we voor Kyto ook de branding:  we ontwierpen een nieuwe huisstijl, het logo en stijlvolle verpakking. Zo is Kyto helemaal klaar voor de wereldmarkt.

33056-logo-big2

"We hebben ons helemaal kunnen uitleven in dit project, en dat werpt zijn vruchten af. Kyto GRIT werd bekroond met een A’ design award 2015-2016."