Mealbutler

De Mealbutler is een intelligent, eenvoudig en veilig opwarmtoestel voor bereide maaltijden gericht op senioren. Zij zijn een belangrijk klantsegment voor aan huis geleverde, vers bereide maaltijden, die ze vervolgens zelf opwarmen. Samen met Demetra, een Belgisch bedrijf actief in de zorgmarkt, slaagden we erin het leven van de senior weer een beetje eenvoudiger te maken.

  • Client: Demetra
Image-5-Copy-Mealbutler
image-5-copy-2-mealbutler
image-5-copy-3-mealbutler

Te complex

Het opwarmen van aan huis geleverde verse maaltijden gebeurt vandaag meestal in de magnetron. Deze geeft zelden een lekker resultaat en is vaak ook niet zo eenvoudig in gebruik. De vele knoppen en niet-gestandaardiseerde opties maken het smakelijk opwarmen van een maaltijd een ware uitdaging.

Mealbutler Nana

Voor senioren, zonder stigma

Producten voor ouderen moeten rekening houden met hun eventuele beperkingen. Maar dat hoeft echt niet opvallend te zijn, het kan ook zonder die typische felle kleuren, grote knoppen en displays. Bij het ontwerp van de Mealbutler lag onze focus op absolute veiligheid en eenvoud van bediening, maar niets verraadt dat het een toestel voor ouderen is. Het apparaat oogt modern met een naadloos design. Twee eenvoudige ringen zorgen ervoor dat de maaltijd altijd correct op het verwarmingselement geplaatst wordt. De display is enkel zichtbaar wanneer het toestel aanstaat.

"De Mealbutler is eenvoudig te bedienen en uiterst veilig, maar niets verraadt dat het een toestel voor ouderen is."

~Studio Dott.

Slow cooking

Door een geavanceerde en energie-efficiënte vorm van contactwarmte, warmt de Mealbutler de maaltijd in de bijbehorende maaltijdverpakking of servies langzaam op. Daardoor is er minder verdamping en dus geen kwaliteitsverlies, met als resultaat een smakelijke maaltijd. Na 45 minuten heeft de maaltijd de perfecte temperatuur. Zó lang? Voor de gebruiker bleek dat geen enkel probleem te zijn. Die wil vooral op voorhand exact weten wanneer de maaltijd klaar zal zijn. Zo zie je maar, iedere doelgroep is anders.

image-3-mealbutler

Eén knop, meer niet

De Mealbutler heeft slechts één knop om de opwarmcyclus te starten. Dit intelligente toestel registreert de opwarmcurve, en stelt de warmte-afgifte hierop af. Zo wordt elke maaltijd perfect gelijkmatig opgewarmd. Da’s het summum van eenvoud.

Perfect veilig

Doordat de maaltijd traag wordt opgewarmd, hoeft het verwarmingselement nauwelijks warmer te worden dan de maaltijd zelf. Dat betekent dat de gebruiker zich er niet aan kan verbranden. Bovendien schakelt het toestel zich na gebruik vanzelf uit

image-2-mealbutler
image-4-mealbutler

Prijsbewust

Dit is het allereerste hardwareproduct voor Demetra. Daarom was het belangrijk om de investeringskost zo laag mogelijk te houden, zonder aan kwaliteit in te boeten.

De MealButler is intelligent ontworpen zodat er slechts één kunststofcomponent zichtbaar is. Dat is dan ook het enige onderdeel waarvoor een duurdere matrijs nodig was. De andere onderdelen kunnen geproduceerd worden in kleine aantallen tegen lage kost .

Marktsucces

Door ons te focussen op wat dit product precies voor de eindgebruiker moest betekenen, hielpen we Demetra een volledig nieuwe opwarmmethode op de markt te brengen. De Mealbutler is sinds 2012 verkrijgbaar en is een groot succes bij de beoogde doelgroep: zelfstandig wonende senioren. Ondertussen wordt het product ook steeds vaker gebruikt in woon-zorgcentra waardoor bewoners nu een maaltijd op hun kamer kunnen genieten, zonder het personeel te veel te belasten.

output_k6team