Mios

MIOS (Museum In Onze Straat) is een toolkit die een stadsbestuur in staat stelt om de sociale cohesie op straatniveau te stimuleren. Dit project werd in 2012 bekroond met een Henry Van De Velde Label, een kwaliteitslabel dat elk jaar door Design Vlaanderen aan een handvol goede en innovatief ontworpen producten en projecten wordt gegeven.

  • Henry van de Velde label 2012
  • Core 77 Design Award 2013
  • Client: Stad Antwerpen & Design Vlaanderen
image-6-mios
image-7-mios

De MIOS-Kit

In een kit zit alles om een museum in de straat te organiseren van achter elk raam. De bewoners kunnen elkaar met bijgeleverde MIOS-postkaarten motiveren om deel te nemen, stellen iets tentoon uit hun dagelijks leven, kunnen elkaars werk prijzen met de “like” stickers of een conversatie starten met de MIOS-postkaart.

image-temp-copy-mios
image-2-mios
image-1-mios
mios-storyboard-en-1330

Jouw eigen museum

Het resultaat is een bonte verzameling aan persoonlijke vitrines. Niet alleen voor de buurtbewoners maar ook voor ons is het heerlijk om te zien hoe mensen hun enthousiasme vertalen in deze 'mini-musea'. MIOS was dan ook meteen gespreksonderwerp nummer één in de buurt.

image-5-mios
image-4-mios
image-3-mios
image-temp-copy-2-mios
henry-vdv-museumkast

"Dit project werd in 2012 bekroond met een Henry Van De Velde Label, een kwaliteitslabel dat elk jaar door Design Vlaanderen aan een handvol goede en innovatief ontworpen producten en projecten wordt gegeven."