Mios

MIOS (Museum In Onze Straat) is een toolkit die een stadsbestuur in staat stelt om de sociale cohesie op straatniveau te stimuleren. Dit project werd in 2012 bekroond met een Henry Van De Velde Label, een kwaliteitslabel dat elk jaar door Design Vlaanderen aan een handvol goede en innovatief ontworpen producten en projecten wordt gegeven.

  • Henry van de Velde label 2012
  • Core 77 Design Award 2013
  • Client: Stad Antwerpen & Design Vlaanderen
image-6-mios
image-7-mios

De MIOS-Kit

In een kit zit alles om een museum in de straat te organiseren van achter elk raam. De bewoners kunnen elkaar met bijgeleverde MIOS-postkaarten motiveren om deel te nemen, stellen iets tentoon uit hun dagelijks leven, kunnen elkaars werk prijzen met de “like” stickers of een conversatie starten met de MIOS-postkaart.

image-temp-copy-mios
image-2-mios
image-1-mios
mios-storyboard-en-1330

Jouw eigen museum

Het resultaat is een bonte verzameling aan persoonlijke vitrines. Niet alleen voor de buurtbewoners maar ook voor ons is het heerlijk om te zien hoe mensen hun enthousiasme vertalen in deze 'mini-musea'. MIOS was dan ook meteen gespreksonderwerp nummer één in de buurt.

image-5-mios
image-4-mios
image-3-mios
image-temp-copy-2-mios
henry-vdv-museumkast

"Dit project werd in 2012 bekroond met een Henry Van De Velde Label, een kwaliteitslabel dat elk jaar door Design Vlaanderen aan een handvol goede en innovatief ontworpen producten en projecten wordt gegeven."

Mios

MIOS (Museum In Onze Straat) is a toolkit to help city councils stimulate social cohesion at street level. In 2012, this project was awarded aHenry Van De Velde Label, a quality label that is awarded annually by Design Vlaanderen to a few products and projects with a good and innovative design.

  • Henry van de Velde label 2012
  • Core 77 Design Award 2013
  • Client: Stad Antwerpen & Design Vlaanderen
image-6-mios
image-7-mios

The MIOS-Kit

A MIOS-kit contains everything that is needed to organize a museum in the street from behind each window. The residents showcase something from their daily lives, they can use the MIOS-postcards that are included to motivate each other to participate, they can praise each other’s work with the “like” stickers or start a conversation with the MIOS-postcard.

image-temp-copy-mios
image-2-mios
image-1-mios
mios-storyboard-en-1330

Your very own museum

The result is a variety of personal show windows. It is wonderful to see, not only for the neighbors but also for us, how people translate their enthusiasm in their mini-museum. It is no surprise that MIOS immediately became the number one topic of conversation in the neighborhood.

image-5-mios
image-4-mios
image-3-mios
image-temp-copy-2-mios
henry-vdv-museumkast

“In 2012, this project was awarded a Henry Van De Velde Label, a quality label that is awarded annually by Design Vlaanderen to a few products and projects with a good and innovative design.”