Custola

Active Curling is de indoor variant van curling op ijs (die sport met zware stenen en borstels).

De Custola (kort voor Curling Stone Launcher) is een hulpmiddel om Active Curling toegankelijk te maken voor mindervaliden, op een manier waarbij geen competitief voor- of nadeel ontstaat. Validen en mindervaliden kunnen het spel hierdoor op het zelfde niveau tegen elkaar spelen, al dan niet gebruik makend van de Custola.

  • Client: Custola
image-2-custola

Zelfstandig

We ontwikkelden de launcher op basis van een idee van Debomat, na uitvoerige observaties bij de doelgroep waarbij we de noden en mogelijkheden in kaart brachten.

Tot nu toe was Boxia de enige sport voor mensen met ernstige fysieke beperkingen. Het nadeel hiervan is echter dat steeds een (dure) persoonlijke uitrusting nodig is en een persoonlijke begeleider. Bij Active Curling in combinatie met de Custola gebruikt een groep de zelfde uitrusting en is de persoonlijke begeleider niet noodzakelijk.

image-6-custola
image-5-custola
image-4-custola
image-3-custola