Museumkast

Meyvaert Glass Engineering is gespecialiseerd in het vervaardigen van op maat gemaakte museumkasten en vitrines. Voor hen ontwikkelden we de Sanaa vitrinekast. Met deze kast willen we nu ook een breder publiek aanspreken door hen een standaardproduct aan te bieden. De modulariteit van de kasten zorgt bovendien voor voldoende flexibiliteit voor de wisselende tenstoonstelling en bijhorende opstellingen.

  • Red Dot Design Award winner 2010
  • Henry van de Velde label 2010
  • Client: Meyvaert Museum
  • www.meyvaertmuseum.com
image-3-museumkast
image-6-museumkast
image-7-copy-museumkast
red-dott-transp

"Red Dot Design Award winner 2010"

Makkelijke assemblage

De Sanaa vitrinekast wordt als losse panelen getransporteerd, waarbij de randen van het glas beschermd zijn door de de aluminium profielen rondom. Twee personen kunnen de kast eenvoudig opbouwen zonder het gebruik van specifieke gereedschappen. Het gepatenteerde verbindingssysteem laat toe de kast telkens op nieuw op te bouwen en te demonteren. Ideaal voor veranderende tentoonstellingen, compact opbergen of transport.

image-temp-copy-6-museumkast
image-temp-copy-museumkast
image-temp-copy-2-museumkast
image-temp-copy-3-museumkast
image-temp-copy-4-museumkast
image-temp-copy-5-museumkast
image-1-museumkast

Vochtregeling

Sommige tentoongestelde objecten zijn heel gevoelig voor vocht. Sanaa is uitgerust met hetzelfde systeem om vocht te reguleren als top class museumkasten. De binnenlucht is hermetisch afgesloten van de buitenlucht en circuleert intern langs pakketten met absorberende korrels.

image-7-museumkast
image-temp-copy-9-museumkast

Veilige & makkelijke toegang

De deur wordt geopend door verborgen schroeven bovenaan en onderaan de deur te lossen. Scharnier en slot zijn door dit systeem bijna onzichtbaar, maar bieden toch voldoende veiligheid. Als de kast in een winkel gebruikt wordt, waarbij regelmatige toegang vereist is, kan dit minimalistisch systeem vervangen worden door een standaard slot met sleutel.

Esthetiek

De tentoongestelde objecten zijn natuurlijk de focus van elke tentoonstelling. De vitrinekast is enkel een manier om te presenteren, te bewaren en te beschermen. De Sanaa vitrinekast doet dit in stijl, met een minimalistische elegantie en een hoge graad van afwerking. Sanaa is een unieke combinatie van functie en esthetiek, een kunstwerk op zich. "Sanaa" is een Swahili naam die “kunstwerk” betekent.

image-5-museumkast
henryvandevelde2

"Henry van de Velde Label 2010"