Dott.Chocolat

Studio Dott viert in 2016 zijn 16de verjaardag of beter: zijn Sweet 16. Die 'sweet' kan je best letterlijk nemen want als traktatie ontwierpen we een unieke chocoladereep met exclusieve verpakking. Vanop de tekentafel tot bij de chocolatier, elk detail telt. Bekijk onderstaande video en geniet mee van het volledige ontwerpproces.

  • 16de verjaardag Studio Dott.
sweet16_5
sweet16_8

Parametrisch

Om heel snel iteraties te kunnen maken op eenzelfde thema werd het CAD model parametrisch opgebouwd. Zo was het voor ons heel eenvoudig een visueel beeld te krijgen van welke configuratie het beste oogt.

output_10btoa
20161117-dottchocolate-project-_8

Twee identieke helften

Dankzij de parametrische opbouw was het mogelijk om het reliëf zo te vormen zodat twee identieke helften perfect op elkaar aansluiten. Dit zorgt ervoor dat je slechts één mal nodig hebt. Bovendien vormen de twee op elkaar liggende helften samen een standaard chocoladetablet, wat het verpakken heel eenvoudig maakt.

Candy-wrap

Een verpakking die niet alleen de chocolade vers houdt maar ook visueel het concept en onze branding ondersteunt. Het resultaat is een herkenbare candy-wrap met een verwijzing naar het reliëf op de chocolade.

20161117-dottchocolate-project-_6
dottchocolate-project-_8
20161117-dottchocolate-project-_12
dottchocolate-project-_7
20161117-dottchocolate-project-_10

Ambacht

Voor de productie van de chocolade werkten we samen met 'Sus' van chocolatier Wouters uit Turnhout. Op ambachtelijke wijze werden de mallen gevuld met pure of melkchocolade, met of zonder praliné.

dottchocolate-project-_5
20161117-dottchocolate-project-_5
img_8911
img_8832

"Benieuwd of ons chocolade-ontwerp even lekker smaakt als het eruitziet? Spring eens binnen en neem er eentje mee naar huis!”"

~Wie zoet is krijgt lekkers...

candy-dott2

De Dott.Chocolate werd ontworpen in het kader van de Sweet Sixteen op 16 november 2016. Lees hier meer over dit event...