deSingel glazenset

2018 was het Stynen-jaar. Het oeuvre van de Belgische modernistische architect werd een jaar lang in de kijker gezet. De campus van deSingel wordt beschouwd als één van zijn belangrijkste gebouwen. Bij deSingel vierden ze dus zeker mee. Daarom laten ze hun trouwe bezoekers nu ook buiten de muren van de campus nog meegenieten van de architectuur van Stynen. 

  • Client: deSingel
  • www.desingel.be

Inspiratie

Bij het ontwerpen van nieuwe pauzebuffetten voor deSingel, merkten we dat er nood was aan opslag en display van roerstokjes, melk en suikertjes voor de thee- en koffiedrinkers. De recipiënten hiervoor zouden bovenop de bar staan, zichtbaar en bereikbaar voor de bezoekers van deSingel.

SIN GLAS ImageWide_2
Archief Léon Stynen

Om te contrasteren met het strakke ontwerp van de togen stelden we een set glazen voor, geïnspireerd op de organisch gevormde ramen van het originele gebouw van Stynen. De ramen van de eerste vleugel uit 1968, die door de bewoners liefkozend de patatten worden genoemd, zijn nog steeds een prominente blikvanger als je het gebouw betreedt. Ieder glaasje van de set is anders gedimensioneerd zodat de gebruiker ze elk een eigen functie kan geven.

SIN GLAS ImageFull_2

Stynen cadeau

Bij deSingel waren ze dolenthousiast over het idee. Ze wilden de glazen niet enkel intern gebruiken, maar ook schenken aan hun trouwste klanten om hen zo ook extra muros te laten genieten van de architectuur van Stynen. Grootse plannen die vragen om productie op grote schaal. In Serax vonden we de ideale Belgische partner om dit project te realiseren.

SIN GLAS ImageFull b

Voor de eerste beperkte oplage van 4 sets werkten we samen met ambachtelijk glasblazer Luc De Bruyne van Atelier 74. Op basis van 3D-prints maakte hij plaasteren mallen om er de kleine serie in te blazen.

De sets zijn momenteel enkel verkrijgbaar voor de ‘Vrienden van deSingel’, die de glazen als geschenk ontvangen. De glazen zijn ook populair bij de werknemers van deSingel en worden op alle mogelijke manieren gebruikt.

SIN GLAS ImageWide_4 2
SIN GLAS ImageWide_3

Wil jij ook op een originele manier aan klantenbinding doen?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...