Sereni

Sereni is een vereniging van ervaren uitvaartondernemers. Ze kwamen bij ons aankloppen om hun nieuwe uitvaartconcept te vertalen in een fysieke flagship store, op Het Eilandje in Antwerpen. Met lichte en eigentijdse ruimtes die rust en sereniteit uitademen. Eigentijds, klantgericht en laagdrempelig: met het Sereni netwerk waait een nieuwe wind door de uitvaartsector. En dat zie je meteen.

  • Client: Sereni
  • www.sereni.be
20180129 Sereni | #project _20
20180129 Sereni | #project _11
20180129 Sereni | #project _05
20180129 Sereni | #project _06

Nieuw concept

We ontworpen de ‘winkelruimte’ vooraan niet als winkel maar als een uitnodigende galerij. De boogvorm benadrukt het laagdrempelige karakter van het concept. Linnen gordijnen geven toegang tot de achterliggende stadsaula met groetkamer en intake ruimte. De ruimtes en circulatie doorheen het pand zijn zo ontworpen dat je van de publieke galerij naar de steeds meer private ruimtes gaat. Met achteraan de stadsaula en groetkamer. Uiteindelijk kom je in een oase van rust en groen die geaccentueerd wordt door de stadstuin.

Asjuweeltjes

Op de houten wand bevestigden we dragers voor urnen en asjuweeltjes. Om het galerijgevoel te vergroten, ontworpen we een speciale drager in messing look met bijhorend stolpje voor de asjuweeltjes.

20180129 Sereni | #project _23
20180129 Sereni | #project _22
20180129 Sereni | #project _10

Nieuwe vorm van 'intake'

Ook het intakegesprek namen we opnieuw onder de loep en optimaliseerden we door middel van een op maat gemaakt meubel. Dit ronde zitmeubel, waarbij de uitvaartondernemer mee tussen de familie zit, verlaagt de drempel voor dit vaak moeilijke gesprek. De gedempte akoestiek, frisse pastelkleuren en warme, natuurlijke materialen benadrukken het serene gevoel.

Door de nabestaanden keuze te laten in verschillende afwerkingen voor zowel de kist, urne als overlijdensberichten, kan de familie een gepersonaliseerde uitvaart samenstellen.

20180129 Sereni | #project _01

Unieke stadsaula

De achterliggende stadsaula ademt licht en lucht en zorgt voor een neutraal kader tijdens de uitvaartplechtigheid. Door de grote glaspartij die uitgeeft op de intieme stadstuin vervaagt de binnen/buiten grens en waan je jezelf in een oase van rust. De banken bieden plaats aan een 60-tal personen. Na afloop van de plechtigheid kan deze ruimte eenvoudig omgetoverd worden tot receptieruimte. Ook hier benadrukken we het eigentijds karakter door middel van frisse pastelkleuren.

20180129 Sereni | #project _05

Groetkamer

De groetkamer is een unieke plaats, hier neem je een laatste keer afscheid van een dierbaar persoon. In dit concept trokken we het lichte karakter door, met als resultaat een warme aangename ruimte die baadt in daglicht. Het grote raam geeft uit op de prachtige stadstuin waardoor de ruimte enerzijds groter aanvoelt en anderzijds het groene karakter van de tuin binnentrekt.

20180129 Sereni | #project _11
20180129 Sereni | #project _15
20180129 Sereni | #project _09
20180129 Sereni | #project _07
20180129 Sereni | #project _03

Uitrolbaar concept

Het concept dat we voor Sereni bedachten is uitrolbaar naar andere toekomstige winkels, want Sereni is een sterk groeiende onderneming. Zo is er al een nieuwe vestiging in Muizen waar dit nieuwe concept is toegepast.

20180129 Sereni | #project _24