SportKompas I Like

Het aanbod aan betaalbare sporten is vandaag groter dan ooit, een geweldige evolutie. Maar welke sport is nu het meest geschikt voor je kinderen? SportKompas helpt hierbij! A.d.h.v. wetenschappelijk bewezen algoritmes kan men reeds op vroege leeftijd nagaan voor welke sporten een kind aanleg heeft. Kinderen kunnen spelenderwijze via een zelftest hun sportieve voorkeuren aangeven. Zo worden ze toegeleid naar sporten ze graag doen en volhouden. De app ‘I Like’ brengt dit wetenschappelijk onderzoek op een heel toegankelijke manier naar de scholen, kinderen en hun ouders.

  • Client: SportKompas - Sportamundi
  • www.sportkompas.be
SportKompas In Scene

Tinderen voor kinderen

Tinder voor kinderen en i.p.v. een partner scoor je er een sport mee. Het principe is heel eenvoudig: de kinderen navigeren doorheen een set van abstracte bewegingen. Voor elke beweging geven ze aan hoe leuk ze die vinden. Meer is er niet nodig om op het einde van de rit de ideale sporten te kunnen aanbevelen. Hoe eenvoudig het gebruik van de app is, des te complexer zijn de achterliggende algoritmes.

Buttons-navigatie (Converted)
slider_V3_01

Wetenschap in de praktijk

‘SportKompas is het resultaat van jarenlang onderzoek aan de Universiteit van Gent. Onderzoekers slaagden erin een set van bewegingen te identificeren die representatief zijn voor alle denkbare sporten. Door het meten van de affiniteit t.o.v. elk van deze bewegingen kan er bepaald worden welke sporten een kind graag zal doen en dus ook langer zal volhouden. De algoritmen worden verder doorontwikkeld en verfijnd in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Artboard@2x

"Van de tekentafel tot de appstore..."

SportKompas Sketches
ezgif.com-video-to-gif

Storytelling

Sporti, een blauw wezentje van een andere planeet gaat samen met de kinderen opzoek naar bekende en minder bekende sportplaneten. Aan de hand van een meeslepend verhaal loodst dit blauwe vriendje de sportertjes doorheen het volledige traject op een eenvoudige, grappige en interactieve manier.

Motion design

Eén van de uitdaging bestond erin deze bewegingen te vertalen in duidelijke illustraties. Beelden die ook voor kinderen aantrekkelijk en begrijpbaar zijn. Uiteindelijk kwamen we tot animaties waarbij de abstracte bewegingen voldoende herkenbaar waren maar niet al te snel aan specifieke sporten deden denken.

05 Functionele Kracht 10 (1)
SportKOmpas User Test

User testing

Vanaf de eerste prototypes trokken we naar de gebruiker. Op deze manier konden onze eerste ontwerpen gevalideerd worden en waar nodig worden bijgestuurd. Hun eerste reacties waren alvast heel belovend, wat ons enthousiasme alleen maar aanwakkerde.

To be continued

SportKompas I Like is slechts één onderdeel van een reeks van tools waarmee de sportvoorkeuren kunnen worden bepaald. Zo wordt ook hard gewerkt aan 'I Do' en binnenkort ook 'I Am'. Ongetwijfeld een project om in de gaten te houden. Interesse in wat SportKompas jou kan bieden? Neem dan zeker een kijkje op hun website.


SportKompas.be

More projects

You might also like these projects...

Next project

You might also like this project...