Belun Ring

De ring van Belun is een niet-invasieve oplossing die de slaapkwaliteit van zijn gebruiker in kaart brengt. Het product maakt een analyse van de hoeveelheid zuurstof in je bloed, je stressniveau en geeft een beeld van de verschillende fases in je slaap. Een belangrijke doelgroep zijn mensen die te kampen hebben met het obstructieve slaapapneu syndroom (OSAS).

  • BelunRing2_Award2
    Red Dot Design Award 2018
  • Henry van de Velde Award 19
  • Client: Belun
  • www.beluntech.com
BelunRing2_#project _15 2
BelunRing2_#project 2
BelunRing2_#project _16

Comfortabel slapen

De ring doet zijn meting op een specifieke plaats op de wijsvinger. De uitdaging was om de sensor goed op zijn plaats te houden zonder dat de gebruiker aan comfort inboet. De ring is voorzien van speciale beentjes die er voor zorgen dat hij niet rond zijn as kan draaien.

BelunRing2_#project _12 2
BelunRing2_#project _14

Het Stigma voorbij

Een medisch product betekent niet dat er een stigma aan het product moet hangen. Er werd dan ook niet gekozen voor een clichématische medische styling. Het product is zwart en heeft een elegante, pure vorm. Het glanzende vlak is een subtiele verwijzing naar een edelsteen.

BelunRing2_#project _13
BelunRing2_#project _20 2

What's up dock

De data die de ring ‘s nachts verzamelt kan uitgelezen worden door het docking station. De dock is tevens een handige opbergdoos waardoor men het toestel niet enkel thuis maar eender waar kan gebruiken.

BelunRing2_#project _11
BelunRing2_#project _9
BelunRing2_#project _10

Mockups

Dankzij tal van schuimmodellen en 3D-prints hebben we het comfort en gebruiksgemak van de dock en van de ring kunnen optimaliseren.

Six rings to rule them all

Omdat niet iedereen dezelfde vingers heeft zijn er zes verschillende maten van ringen beschikbaar.

BelunRing2_#project _17
BelunRing2_#project _2 2

Branding

Voor onze Chinese klant hebben we niet enkel het product maar ook de branding van het product verzorgd. Er werd een huisstijl ontwikkeld die naadloos aansluit bij de strategie en filosofie van Belun. Een geïntegreerde aanpak zoals de deze, zorgt dat product en huisstijl een harmonieus geheel vormen.

BelunRing2_Reddot 2

"The design of the Belun Ring breaks new ground. In addition to being convenient, it also brings joy to the wearer due to its attractive look."

~Statement by the jury

BaoLiving _82
BelunRing2_HK ict 2.png