Mirtoon tuinslanghaspel

Sommige producten zijn zo alledaags geworden dat we er ons nauwelijks nog vragen bij stellen waarom die er nu net zó uitzien. Samen met ZEE, een fris Belgisch bedrijfje, gingen we de uitdaging aan de tuinslanghaspel vanaf een afstand te herbekijken met het oog op een complete redesign. Het resultaat is een eigentijdse variant waarbij de interne werking en het uiterlijke design perfect op elkaar afgestemd zijn. Wat voorheen een louter functioneel product was is vandaag dé eye-catcher in uw tuin.

  • Henry van de Velde label 2012
  • Client: ZEE Design
image-12-mirtoon
image-22-mirtoon

Van noodzakelijk kwaad...

Wie over een tuin beschikt, heeft vermoedelijk een tuinslang nodig. Dat is een handig ding, maar soms ook een geklungel. Ze ligt vaak in de weg en is niet bepaald een schoonheid. Maar het kan ook anders.

image-3-mirtoon
image-7-mirtoon
image-8-mirtoon
image-8-copy-mirtoon
banner2-mirtoon

...tot eyecatcher

Voor ZEE, een nieuw Belgisch bedrijf, werkten we aan de vormgeving van een tuinslang met automatische haspel. Als basis kozen we een ronde vorm. Dat oogt niet alleen strak, het weerspiegelt ook de interne werking. Een tijdloos design en iconische kleuren maakten van de tuinslanghaspel een statement. Zo promoveerden we dit product van de doe-het-zelfzaak naar de designwinkel. Van serieuze opwaardering gesproken!

Flexibel

De wandhaspels kunnen 180° rond hun geïntegreerde steun draaien, waardoor ze zowel links als rechts kunnen gedraaid worden. Dankzij het automatische oprolsysteem reikt de tuinslang net zo ver als nodig en kan ze na gebruik zo weer opgerold worden. Met de slang van 25 meter raak je makkelijk tot in alle hoeken van je tuin. Met de kleine broer van 10 meter doe je hetzelfde op je terras.

image-5-mirtoon
henry-vandevelde-label-2012

"Elk jaar reikt Design Vlaanderen de Henry van de Velde Labels uit, hét kwaliteitslabel van steengoede, innovatieve en goed vormgegeven producten. In 2012 kreeg de Tuinslanghaspel één van de zeven Labels."