Stockholm Furniture and Light Fair 2019

02/14/2019

Stockholm Furniture and Light fair is zoals de naam doet vermoeden een beurs voor meubels en verlichting waar scandinavische merken bovengemiddeld goed vertegenwoordigd zijn. De kleine beurs compenseert zijn beperkte omvang met de kwaliteit van zijn inhoud. Inspiratie te over dus. Hieronder mijn persoonlijke top 5.

JodyA

Jody Eeckhout

Interieurarchitect

Jody is één van onze talenten van dott.places. Zijn liefde voor minimalisme, pure materialen en onderkoeling bracht hem naar de Stockholm Furniture and Light fair.

Foto Mathias Nero
Foto Mathias Nero

1. Bolon

Chinees en Scandinavisch design gaan duidelijk goed samen. De Bolon stand is ontworpen door de eregasten van de beurs Neri & Hu. Hoewel de volledige collectie van Bolon tentoongesteld wordt, ademt de stand een serene sfeer uit. Het ontwerp is eenvoudig en elegant, en heeft een Scandinavisch karakter met Chinese invloeden.  

ImageSquare_2

2. Paviljoen van Neri & Hu

Jaarlijks wordt er een eregast uitgenodigd om een paviljoen in de inkomhal te ontwerpen. Dit jaar ging die eer naar Neri en Hu. Het paviljoen dat ze ontworpen hebben, kreeg de naam ‘The Unfolding Village’. De vorm lijkt op een archetypische stal en is opgebouwd uit verticaal, lokaal verzameld timmerhout dat zwart werd gebeitst. Binnenin ontvouwen zich gangen waarin de meubelontwerpen van het duo tentoongesteld staan. De gangen creëren intieme, gezellige hoekjes doorheen het grotere open geheel.

3. Flos lighting

Naar goede gewoonte staat deze lichtfabrikant, met hun iconische verlichting van bekende ontwerpers, met een prachtige stand op de beurs. Ik ben fan van zo ongeveer hun volledige gamma, maar het laatste ontwerp van Nendo trekt in het bijzonder mijn aandacht. Deze minimalistische armatuur bestaat uit 2 cilindervormige buizen in aluminium. De ene buis is de lichtbron, de andere de steun. Door de cilinders over elkaar te schuiven verandert de hoek waarin het licht geprojecteerd wordt naar 25, 40 of 60 graden. Krachtig in zijn eenvoud.

ImageSquare_3
Facebook Share

4. Friend & Founders

Een prachtige stand. Elke lijn, elk meubel, elk detail klopt in dit plaatje. Friends & Founders ontstond in 2013 door een ontmoeting die uitdraaide op een romance. Hun ‘favorite spot philosophy’ zet persoonlijkheid en ruimte centraal. De opzet is om de gebruiker te inspireren in het dagelijkse leven en zijn persoonlijke ruimte te vullen met objecten die de tand des tijds kunnen weerstaan. De meubels zijn puur in eenvoud, maar ook puur in vakmanschap en duurzaamheid.

ImageWide

5. The Design Bar

Elk jaar wordt het ontwerp van ‘The Design Bar’ toevertrouwd aan een ander ontwerpbureau. Dit jaar nam Anderssen & Voll design studio die onder handen. Het resultaat is een mix tussen een restaurant, een bar en een galerij waar ook de lezingen worden gegeven. De stijl is Scandinavisch met Japanse invloeden. De u-vormige structuur is opgebouwd uit dennenhout met binnenin een gezellige patio die uitgeeft op de ruimte waar lezingen gegeven worden. De patio doet dienst als bar terwijl het ‘overdekte’ gedeelte het restaurant huisvest.