Sollie Apothekers Wilrijk

De Sollie apothekers zijn een gekende apothekersgroep. Met 3 apotheken in Antwerpen, Kapellen en Wilrijk en hun alom gekende huisgemaakte, homeopathische producten zijn ze een gevestigde waarde. De eigenaars wilden hun 3de apotheek te Wilrijk verbouwen, uitbreiden en laten voldoen aan de hedendaagse visie van een toekomstgerichte apotheek.

  • Client: Sollie Apothekers
  • www.sollie-apothekers.be
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele

Rust in de veelheid

Het concept vertaalde zich in een niet-alledaagse ruimte met een retrokantje. Dankzij de lambrisering in het donkergroene ‘soft touch’ laminaat, die doorheen de apotheek en het meubilair loopt, straalt de apotheek uniformiteit uit. Kasten die wegvallen in een wand zorgen voor rust tussen de veelheid aan producten.

Shopbeleving

Op maat gemaakte product displays die de tussenruimte opvullen hebben naast een esthetische vooral een commerciële impact. De verschillende hoogtes in het meubel zorgen voor productdifferentiatie en voor dynamiek doorheen de ruimte.

Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele

Op maat

Vermits we de leggers in de kast zo fijn mogelijk wilden houden, en we deze niet wilden ontsieren met de standaard kunststof communicatie, hebben we op maat ontworpen communicatie voorzien per legger. Op die manier blijft de esthetische waarde behouden en kan de apotheker vrij communiceren per schap.

Extra licht en lucht

Ramen tot tegen de vloer vergroten de apotheek en zorgen voor veel daglicht alsook een uitzicht op de sobere maar prachtige binnentuin. Ook het lab maakten we transparant om het ambachtelijke werk van de apotheker in de kijker te zetten, maar ook om de doorzichten in de apotheek zo optimaal mogelijk te benutten.

Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele

Atypische apotheek

Het gebruik van fineer in het maatwerk biedt de apotheek een unieke, warme uitstraling en doorbreekt dit het typische beeld van ‘de witte steriele ruimte’ die we vaak terugvinden in deze sector.

Producten in de kijker

De schuin geplaatste kasten zorgen ervoor dat de klant recht op de producten afloopt waardoor men direct ziet welk assortiment er wordt aangeboden. Het deel van de kast dat zich aan de keerzijde bevindt, bevat de stock en uitlopers van het aangeboden assortiment.

Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele

More projects

You might also like these projects...

Next project

You might also like this project...