SportUp branding

SportUp is een Vlaamse accelerator voor startups die sports tech in de markt willen zetten. Hun missie: startups ondersteunen bij het uitwerken van hun eerste idee tot een succesvol en internationaal verhaal. Aan ons om deze grootse ambities te vertalen in een bruisende identiteit die evenveel energie en goesting uitstraalt als de bezielers van SportUp.

  • Client: SportUp
  • www.sportup.be
SportUp Logo 3

Volle kracht vooruit

Het resultaat is een dynamisch en sportief logo met een duidelijke opwaartse lijn die sterk het gevoel van beweging en groei creëert. De kracht die SportUp bezit om startups het nodige duwtje in de rug te geven spat er vanaf!

Het ruime (kleur)plaatje

Een merkidentiteit gaat veel verder dan enkel en alleen het logo. Elk aspect van het merkbeeld wordt onder de loep genomen. Zo werd naast lettertype en kleurenpalet ook het soort afbeeldingen dat bij het merk past, duidelijk afgebakend.

SportUp Font 3

Super sub

Binnen SportUp zijn er verschillende  merken te onderscheiden: Meet, Boost en Start. Ieder submerk staat voor andere activiteiten, doelen, type onderneming qua groeifase, ... En daarom kreeg elke sub-brand een eigen identiteit, zonder de algemene 'look & feel' uit het oog te verliezen. De dynamiek van de schuine lijn komt terug in de positionering van het woordmerk van de onderliggende brands.

SportUp Meet
SportUp Boost
SportUp Start

Brand book

Om de merkidentiteit te bewaken werden alle merkrichtlijnen gedocumenteerd in een brand book. Zo kunnen de accelerator en andere partijen eveneens met de SportUp-stijl aan de slag.

 

SportUp Brand book

Time to shine

Tijd om uit te pakken en SportUp in de verf te zetten bij het grote publiek. Een volledig arsenaal aan promotiemateriaal werd in het SportUp kleedje gestoken. Van visitekaartjes over banners en vlaggen, tot een volledige keynote template. Stuk voor stuk werd elk onderdeel met veel zorg afgestemd op de nieuwe huisstijl, zodat iedereen in de sports-techwereld en ver daarbuiten het merk van mijlenver kan herkennen.

SportUp Presentatie
SportUp Visitekaartjes 2
SportUp Banner 2

Klikken en mikken

Ook de website kon natuurlijk niet achterblijven. Dankzij het persoonlijke karakter spreken we de startups direct aan. Afhankelijke van hun interesses leiden we hen naar één van de aangeboden accelerator-programma’s. Dit alles natuurlijk in het vertrouwde SportUp jasje.

SportUp website 3
SportUp Social Media 2

Mediageniek

Het plaatje wordt helemaal compleet door een uitgebreid gamma aan social media templates. Met deze handige templates maak je in een mum van tijd aantrekkelijke en opvallende posts voor elk social media netwerk. Laat al die ondernemerstips nu maar komen!

 

SportUp Tagline full

Is jouw organisatie ook toe aan een rebranding?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...

SportUp branding

SportUp is a Flemish accelerator for startups that want to market sports tech. Their mission: to help startups turn their initial idea into a successful and international story. Our job was to translate these grand ambitions into a vibrant identity that radiates as much energy and enthusiasm as the driving forces behind SportUp.

  • Client: SportUp
  • www.sportup.be
SportUp Logo 3

Full steam ahead

The result is a dynamic and sporty logo with a clear upward line that creates a strong sense of movement and growth. It really echoes the power that SportUp possesses to give startups a good boost!

The bigger (color) picture

A brand identity goes way beyond the logo. Every aspect of the brand image is examined. In addition to the font and color palette, we clearly defined the type of images that match the brand.

SportUp Font 3

Super sub

Different brands can be distinguished within SportUp: Meet, Boost and Start. Each sub-brand caters to a different type of business in terms of growth phase, and involves different activities, goals, etc. And that is why each sub-brand got its own identity, without losing sight of the general ‘look & feel’. The dynamic aspect of the oblique line is reflected in the positioning of the brand word for each of the underlying brands.

SportUp Meet
SportUp Boost
SportUp Start

Brand book

To safeguard the brand identity, all brand guidelines were documented in a brand book. This way, the accelerator and other parties can also get started with the SportUp style.

 

SportUp Brand book

Time to shine

Time to show off and introduce SportUp to the general public. A complete arsenal of promotional material was developed according to the SportUp style: from business cards to banners and flags, to a complete keynote template. All of these items were carefully coordinated with the new house style, so that everyone in the sports-tech world and far beyond will recognize the brand a mile off.

SportUp Presentatie
SportUp Visitekaartjes 2
SportUp Banner 2

Click and aim

Of course, the website could not be left behind. With a personal approach, we address the startups directly. Depending on their interests, we guide them to one of the accelerator programs on offer. And all this of course in the familiar SportUp style.

SportUp website 3
SportUp Social Media 2

Mediagenic

The picture is complete with an extensive range of social media templates. These handy templates are an easy way to create attractive and eye-catching posts for any social media network in no time. Now let those entrepreneur tips come flooding in!

 

SportUp Tagline full

More projects

You might also like these projects...

Next project

You might also like this project...