VDAB Work Out Room

Met de Work Out Room heeft VDAB een broedplek voor innovatie gecreëerd. Een plaats waar interne en externe stakeholders geïnspireerd en uitgedaagd worden. The place to be voor ondersteuning en experimenteerruimte bij de ontwikkeling van vernieuwende dienstverlening voor de arbeidsmarkt. Deze unieke ruimte is gelegen in hartje Brussel.

  • Client: VDAB
  • https://www.vdab.be/workoutroom
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele

Contrast troef

De gekozen materialen en texturen zorgen voor contrasten tussen het industriële en natuurlijke. De lambrisering uit kurk en de donkerblauwe kleur creëren een contrasterend effect.

Uitnodigend en triggerend

De open en transparante ruimte inspireert de gasten en geeft ze een welkomstgevoel. Met een naam als ‘work out room’ mochten de ‘sporthal’-details niet ontbreken. De vloer kreeg veldmarkeringen die doorlopen op ramen en muren. De wandrekken lijken wel klimrekken. En de verplaatsbare werkplekken hebben grepen zoals een tennisraket.

Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele

Omni-inzetbaar

De Work Out Room is multifunctioneel tot in de allerkleinste details. Verrijdbare werkplekken, verplaatsbare schermen, tafels op wielen, etc. Workshops, lezingen, infosessies, cocreatiesessies … elke opstelling is mogelijk.

Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele

Naadloos afgewerkt

De quasi onzichtbare deur in de kurken wand leidt naar de sanitaire ruimte bestaande uit roze keramische tegeltjes en een donkerblauwe vloer. De andere deur in de wand geeft toegang tot de technische berging.

 

Het hoge plafond is in een akoestische spuitgips afgewerkt. Samen met de kurk op de wanden zorgen deze materialen voor een optimale akoestiek. De XY180 verlichting van Delta light accentueert de multifunctionaliteit en speelsheid van de ruimte.

Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele
Fotografie © Olivier Van Daele

Wil je met jouw interieur ook het verschil maken?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...