deSingel Front Of House

deSingel ontvangt jaarlijks tienduizenden bezoekers in zijn uitgebreide zalencomplex. Om elk bezoek aan deSingel feilloos te laten verlopen, staan er steeds hosts paraat die iedere gast naar de juiste zaal leiden. De hosts kunnen op hun beurt rekenen op een collectie mobiel maatmeubilair dat speciaal voor hen ontworpen is.

  • Client: deSingel
  • www.desingel.be

Contactpunten

Dankzij een groot aantal zalen kan deSingel een grote variëteit aan voorstellingen faciliteren. Daarnaast huisvest het complex onder andere het conservatorium en het Vlaams Architectuurinstituut. Dit zorgt voor een veelheid aan functies en dus ook een bont publiek dat wegwijs gemaakt moet worden in het gebouw.

SIN FOH intro ImageWide 8
SIN FOH intro ImageWide 9

Bij een voorstelling moeten bezoekers zo vlot mogelijk naar de zaal geleid worden. Dit is de taak van de hosts. Om hen hierbij te helpen, ontwikkelden we een aantal meubels op maat. Die markeren de contactpunten in de ruimte en geven de hosts een werkvlak.

Ticketcontrole

De ticketbalies zijn een herkenningspunt voor bezoekers. Zonder te breken met de stijl van het gebouw, vormen ze zowel een fysieke als visuele barrière. Ze bieden ruimte voor gastenlijsten, een kassa, merchandise, enz. Kortom, alles wat een host nodig heeft om het publiek te ontvangen.

Door hun compacte en stabiele verhouding kregen ze de bijnaam ‘stierkes’.

Op een sobere manier vormen de balies een herkenningspunt voor bezoekers.
SIN FOH Stier ImageWide 3
SIN FOH Stier ImageWide 1
Tekst

Programma

Ook aan de zaal staat er een host klaar voor de bezoekers. Die beantwoordt al hun vragen, of begeleidt hen naar hun plaats. Programmaboekjes hoeft de host niet meer vast te houden, want daarvoor is er de ‘giraf’. Deze programmahouder zorgt er met zijn lange nek ook voor dat de zaal gemakkelijk te vinden is.

SIN FOH intro ImageWide 7
SIN FOH Giraf ImageWide 6

Inzetbaar

Er werd voor gezorgd dat de meubels snel en gemakkelijk overal op de campus kunnen worden ingezet. Ze zijn immers licht, hebben geïntegreerde wieltjes, en passen in de lift.

SIN FOH Giraf ImageWide 4

Ben je ook op zoek naar tools om je workflow te stroomlijnen?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...