Studio Dott en Bedenk slaan de handen in elkaar

Studio Dott helpt bedrijven en organisaties met het bedenken, creëren en realiseren van innovatieve en mensgerichte oplossingen voor maatschappelijke en business-gerelateerde uitdagingen. De meeste van onze projecten draaien om het vernieuwen of transformeren van producten en diensten, waarbij het Studio Dott team instaat voor het ontwerp van A tot Z. Onze realisaties helpen organisaties en bedrijven een voorsprong te nemen. Hierdoor beseffen ze ook hoe belangrijk het is om gericht aan innovatie te doen. We krijgen dan ook meer en meer de vraag om hen te helpen bij het creëren van een innovatie-mindset bij hun medewerkers. En zo was het zaadje geplant om een nieuw programma uit te werken...

Tine B

Tine Peeters

Partner experiences

Tine is onze partner die waakt over de afdeling Experiences. Een professioneel babbelaar met een luisterend oor en een vlotte pen.

Bedenk_featured

Creativity meets creativity

Een dik jaar geleden kwam ik Pieter Daelman tegen. Pieter is het gezicht van Bedenk. Hij vertelde me enthousiast over zijn passie en missie: creativiteit bij mensen los te weken om zo het maximum te halen uit de competenties die voorhanden zijn.

Niet veel later kreeg ik de kans om een van zijn workshops bij te wonen en zag ik de kracht van zijn methodische aanpak, maar ook de parallellen met de creatieve ontwerptechnieken die we bij Studio Dott hanteren. En dat smaakte absoluut naar meer. En zo ontstond het idee tot samenwerking tussen beide bedrijven.

Ideas are cheap

Ideeën bedenken is niet zo moeilijk, ze realiseren daarentegen vergt durf, beslissingskracht, eigenaarschap, samenwerking, tijd, processen, ... Samen met  Bedenk helpen we organisaties om een robuuste innovatiecultuur te installeren en verankeren.

We vertrekken hierbij van het CROMAX-model, de creatieve organisatiematrix die Bedenk ontwikkelde in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Gent. CROMAX is niet zo maar een model... De creatieve organisatiematrix is het eerste, volledig evidence-based framework met meer dan 60 wetenschappelijk onderbouwde parameters die bedrijven en organisaties in staat stellen om hun innovatiecultuur nauwkeurig in te onderzoeken, te verbeteren en te managen.

Test

" Future proof organisaties verstaan de kunst om zichzelf telkens opnieuw uit te vinden. "

- Bedenk

DSC01178

DESIGN THINKING and CROMAX in the mix

Met CROMAX 2.0 bieden we onze klanten een krachtig model waarmee ze zelf blijvend aan de slag kunnen. Na een gericht assessment, dat je een beeld geeft van de sterktes en zwaktes van je organisatie op het vlak van innovatiecultuur, krijg je concrete oplossingen, tips en een methodisch kader aangereikt. Met CROMAX 2.0 vertrek je uit de noden van de klanten en medewerkers, leer je hoe je complexe vraagstukken kan aanpakken en hoe je ideeën op hun haalbaarheid toetst, snel in de praktijk test en bijstuurt, en succesvol realiseert.

IMG_6822
IMG_6840

Meer weten over Bedenk?

Bedenk_pieter-daelman

Leer Pieter kennen!

Stuur hem een berichtje of volg Pieter via LinkedIn. Wie weet tot snel!