Renovatie van een halfopen bebouwing

Koken, eten en wonen worden in deze gerenoveerde ruimte in een lineair, flexibel en speels concept gegoten, met contrasten van licht en donker, warm en koel. In een klassiek opgedeelde sociale woning uit de jaren ‘30 wilde de familie Wouters op de gelijkvloerse verdieping een meer open woonniveau creëren.

ImageSquare_3
ImageSquare_6
ImageSquare_10

Lineair contrast

De gezinsruimte voor koken, eten en wonen werd in een lineair verhaal geplaatst. Zo wordt van de voorgevel tot de achtergevel een prachtige doorzonruimte gecreëerd. De keuken aan de voorgevel wordt sterk uitgelicht door een kraaknet kleurenduet met overheersend wit en accenten in koel blauw. De eet- en woonruimte staan daarmee in contrast en zijn met elkaar verbonden door een doorlopende wand met warm houten regelwerk.

Open-toe

Een speels concept met een pivoterende kastwand – met terugkerend blauw-wit duet – zorgt voor een flexibel gebruik van het woongedeelte achteraan: een rustige werk- of leesplek die door de kast van de zithoek wordt afgescheiden, of maximale open ruimte voor dit gezin met een bruisend sociaal leven. Zo worden de beschikbare oppervlakte en het ruime zicht op de tuin steeds optimaal en naar wens benut.

Webp.net-gifmaker
ImageSquare_5
ImageSquare_9
ImageWide

Is jouw woning ook toe aan een renovatie?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...

Next project

You might also like this project...