SportKompas wint Henry Van De Velde Award

“We hebben het genoegen u te melden dat SportKompas zal gelauwerd worden binnen de categorie Digital Product Awards.” 

       ~ Flanders DC 

Yes! 🥳 🎉 🍾

Een geweldige erkenning voor het werk dat we de afgelopen 5(!) jaar voor SportKompas hebben verricht, want ja: 'we go way back!'. Intussen heeft zowat elke afdeling reeds voor SportKompas gewerkt: van branding over app design tot fysieke testmaterialen, dat maakt van SportKompas een échte totaalbeleving (ook voor ons).

jonasc

Jonas Callewaert

Digital product designer

Na meer dan 3 jaar op het project is Jonas intussen kind aan huis bij de mensen van SportKompas. De uitgelezen persoon dus voor wat tekst en uitleg.

What the sp*rt?!

Ik hoef er geen tekeningetje bij te maken dat het belang van sport bij kinderen niet te onderschatten is (oeps toch gedaan). Helaas worden we er met z'n allen niet sportiever op. En dat terwijl het aanbod aan sporten en sportclubs vandaag groter dan ooit is. Aan keuze dus geen gebrek.

IMG_8922 3
Schoentje?

Waar knelt dan het (sport)schoentje?

Kinderen en ouders blijken vaak niet op de hoogte van het brede sportaanbod in hun buurt, of ze weten niet welke sport het best bij hen past. Zo komen ze terecht bij een sportclub die ze kennen via broer, zus of vriendjes (geloof me, ik spreek uit ervaring), wat niet altijd de beste match blijkt te zijn.

SportKompas to the rescue

Samen met SportKompas willen we hier komaf mee maken! Als we voor kinderen een sport vinden die écht bij hen past, zullen ze er niet alleen meer plezier aan beleven maar deze ook langer volhouden! Win-win!

Zo verscheen Sporti op het toneel, en hij bracht mee: 'I Do’ en ‘I Like’. 2 testen waarbij we zowel de voorkeur als de fysieke aanleg voor verschillende sporten in kaart brengen. Sporti doet vervolgens de rest. Het resultaat is een set van sporten die je op het lijf geschreven zijn. - Het gaat niet om talentdetectie, ... maar bestond het in mijn tijd, dan was ik nu misschien de nieuwe Usain Bolt geweest.

❤ I Like

Tinder voor kinderen maar i.p.v. een partner scoor je er een sport mee. Zo eenvoudig kan het soms zijn. Kinderen navigeren doorheen een set van abstracte bewegingen. Voor elke beweging geven ze aan hoe leuk ze die vinden. Meer is er niet nodig om op het einde van de rit de ideale sporten te kunnen aanbevelen die het kind ongetwijfeld leuk zal vinden.

meer info over I Like...

011_I_Like_01
idoset_active4

💪 I Do

Tijdens de ‘I Do’-testdag voeren kinderen een reeks van fysieke opdrachten uit. Elke oefening peilt naar een welbepaalde eigenschap die je bij het sporten nodig hebt. Om zo opnieuw een set van sporten te bepalen waarvoor je dan een zekere fysieke aanleg hebt.

meer info over I DO...

🚀 Jouw sportheelal

Wanneer we beide resultaten samenleggen wordt het pas écht interessant! Sporten waarin je goed bent, én die je leuk vindt, die zijn je op het lijf geschreven! Let's go!

Rapport SPK
Sporti + Raket

Een totaalervaring

Niet alleen kinderen hebben baat bij het SportKompas. Ook de ouders, onderzoekers, LO-leerkrachten, gemeenten, ... zitten verweven in het totaalconcept. Elke onderdeel werd ontworpen op maat van deze heel verschillende doelgroepen. Zo creëer je écht meerwaarde. Digitale applicaties en fysieke componenten lopen zo naadloos in elkaar.

Kinderen zijn dan ook niet bezig met de test, de app of de rapporten. Zij zijn er gewoon even met Sporti tussenuit geweest op ontdekkingsreis doorheen het sportheelal.

Sportamundi platform

Zonder data geen inzicht! Nieuw digitaal platform om de resultaten van de deelnemende kids helder weer te geven.

Read More »

Sportamundi branding

Succesvolle lancering van een merk met maatschappelijke impact!

Read More »

I Do registratie-app

Ouders, grootouders, vrijwilligers, leerkrachten, ... iedereen kan de I DO testen bij kinderen afnemen dankzij de app vol handige snufjes en uitleg.

Read More »

I Do testkit

Bewegen is fun. Met een reis door het heelal ontdekken kinderen tussen de 8 en 10 jaar hun favoriete sporten.

Read More »

SportKompas I Like

Een sport vinden die je niet alleen goed kan, maar ook graag doet?! Met de app I Like van SportKompas is dit zo geflikt en het is bovendien geweldig plezant!

Read More »

Publieksprijs

Wij hebben ook wel zin in de publieksprijs,
maar daarvoor hebben we jouw stem nodig!
Kunnen we op jouw stem rekenen?

Winnen we volgend jaar een award met jouw project?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More blogposts

You might also like these posts...

Next blogpost

You might also like this post...