deSingel communicatietools

Een prachtige kunstsite zoals deSingel wil haar bezoekers op een duidelijke en inspirerende manier informeren over de verschillende activiteiten. Daarom besloot ze nieuwe communicatietools te laten ontwerpen. En ook daarvoor klopte deSingel aan bij Studio Dott.  Deze tools, een posterwand en verplaatsbare wigwam, staken we in een modern jasje. Uiteraard mooi in lijn met de minimalistische esthetiek van de kunstsite.

  • Client: deSingel
  • www.desingel.be

Verplaatsbare wigwam

De eerste communicatietool, een verplaatsbare wigwam, kreeg een strakke uitstraling en werd gemaakt van aluminium. Daardoor is het kader licht en makkelijker op je eentje te verplaatsen. Je plooit de wigwam dicht en rolt het naar de juiste locatie. Of je neemt het gewoon mee de lift in. Het kader is daarnaast ook eenvoudig te openen door het magneetsysteem. deSingel print vervolgens de posters of bewegwijzering onsite en plaatst ze in de wigwam.

De verplaatsbare posterwigwam opgesteld in de hal van deSingel.
Detail van de wieltjes van de communicatietool, poster wigwam.
Iemand demontreert hoe je de poster wigwam opent om er een andere poster in te plaatsen.
IMG_9214

Posterwand

De vaste posterwand werd uit staal vervaardigd en werkt ook met het op maat gemaakte magneetsysteem. Op die manier kunnen medewerkers de posters heel makkelijk vervangen. We zorgden ervoor dat de wand zo weinig mogelijk bevestigingspunten heeft. Zo oogt het kader ook zonder inhoud als een afgewerkt en esthetisch element. Het is duidelijk een ontwerp dat de architectuur respecteert en mooi aansluit bij het groter geheel.

Detail van posterwand. Een van de communicatietools die Studio Dott ontwierp voor deSingel.
Je ziet een detail van de kader van de posterwand.

Collector's item

In het verleden ontwierpen we voor deSingel ook het paviljoen voor de cultuurmarkt en een glazenset voor abonnees. Die laatste werd geïnspireerd op de architectuur van Léon Stynen en groeide uit tot een waar collector’s item.

Unieke communicatietools
voor jouw organisatie?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...

Next project

You might also like this project...