Citymesh passantentelling

Een globale gezondheidscrisis schudt onze samenleving serieus door elkaar, maar het brengt ook veel in beweging. Zeker als het op technologie aankomt. Samen met Citymesh schakelden we een paar versnellingen hoger om hun product zo snel mogelijk operationeel te krijgen. Zo konden de kuststeden op een veilige manier de zomer induiken.

  • Client: Citymesh
  • www.citymesh.com

Privacy, please!

Je hebt het misschien opgemerkt tijdens een uitstapje naar de kust: The Footfall Artificial Intelligence Solution. Dit innovatieve product zit boordevol technologie. Je kan het spotten aan lantaarnpalen langs de zeedijk en in winkelstraten. Het analyseert hoeveel mensen zich op een bepaalde plek bevinden. Dat gebeurt allemaal via een optische sensor en wordt volstrekt anoniem op het apparaat zelf verwerkt. Geen Big Brother-toestanden, dus.

IMG_7674
Studio Dott Teaser Tuesday

Het leven is aan de rappe

Deze crisis bracht ongeziene uitdagingen met zich mee, maar ook nieuwe vragen vanuit de markt. Om de veiligheid van de bevolking te kunnen garanderen, was er een compleet nieuwe oplossing nodig. Een toestel dat analyseert en aangeeft of het al dan niet te druk is op een bepaalde plek. En dat zonder de privacy van de burgers te schenden. Citymesh ontwikkelde de technologie en koos opnieuw voor Studio Dott om het product vorm te geven. Op twee maanden tijd ontwierp ons productteam de volledige behuizing.

Productiepraat

Vanaf het begin van het project hadden we regelmatig contact met de producent Guru Plastics om het ontwerp optimaal af te stemmen op hun machinepark. De semidoorzichtige behuizing vergde enige finetuning. Enerzijds moest het polycarbonaat donker genoeg zijn zodat de componenten niet zichtbaar zijn. Anderzijds was het cruciaal dat de sensor nog werkt bij weinig of geen zonlicht. Daarnaast heeft het product maar liefst 5 verschillende bevestigingsmanieren zodat je het eender waar eenvoudig kan monteren. Om het ontwerp zo snel en efficiënt mogelijk af te werken, besloten we de kleine onderdelen te 3D-printen. De camerapositie kan je instellen met zo’n snufje en ook de antennehouders zijn 3D-prints.

Het team van productdesigners van Studio Dott op bezoek bij de producent Guru Plastics.
Citymesh 2
Citymesh 1

Hulp nodig bij het uitwerken van je product?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...