Baekeland-doctoraat 🎉

'Ideating Hybrid Product Service Systems'

Op 21 oktober rondt Dries zijn Baekeland-doctoraat 'Ideating hybrid product service systems' af. Dat traject zijn  we bij Studio Dott 5 jaar geleden gestart. In samenwerking met de universiteiten van Antwerpen en Leuven hebben we gedurende dit onderzoek een onderbouwde en gevaloriseerde ontwerpaanpak voor netwerk geconnecteerde producten uitgewerkt. Geïntrigeerd? We lanceren binnenkort een videoreeks over het onderzoek

Grafische afbeelding met de tekst: 'Ideating hybrid product service systems'.

HPSS?

Een Hybrid Product Service System is een product waarbij fysieke en digitale zaken zo hard met elkaar verstrengeld zijn dat ze samen ontworpen moeten worden. Soms worden ze ook geconnecteerde producten of Internet of Things-producten genoemd.

Het ontwerpen van dit soort producten brengt veel opportuniteiten met zich mee, maar meteen ook een heleboel uitdagingen. Daarom hadden we als ontwerpbureau nood aan een gegronde methodologie hiervoor. Dat hebben we dan ook ontwikkeld gedurende dit VLAIO Baekeland-doctoraat.

Volg de livestream op 21 oktober

Op 21 oktober 2020 om 9u00 CEST vond de publieke verdediging van het doctoraatsonderzoek plaats aan de KU Leuven. Dit werd als livestream uitgezonden ... helaas is inschrijving hiervoor niet meer mogelijk.

Niet gelukt om er bij te zijn? Bekijk de 3-delige videoreeks op het Studio Dott Youtube kanaal waarin we de kern van het onderzoek toelichten.

IoT Design Kit

De Studio Dott IoT Design Kit is een rechtstreeks resultaat van dit Baekeland-onderzoeksproject.

Deze design kit bevat relevante tools om zelf of samen met je organisatie van start te gaan bij het ontwikkelen van een geconnecteerde oplossing. Info en download via iotdesignkit.studiodott.be.

De kaarten van de IoT Design Kit worden op een tafel gelegd.
Enkele exemplaren van het uitgeschreven doctoraatsonderzoek van Dries over Hybrid Product Service Systems.

Doctoraatsthesis

Zonder thesis geen doctoraat. Binnenkort stellen we deze volledige bron van kennis beschikbaar als download. Op die manier dragen we bij aan kennisverspreiding en kunnen anderen erop verder bouwen.

De volledige thesis is beschikbaar als open access digitaal document, en kan gedownload worden via de universitaire bibliotheek.

More blogposts

You might also like these posts...

Next blogpost

You might also like this post...