Eén uitstraling voor alle vestigingen

De apothekersgroep Panorama Apotheken had een innovatieve injectie nodig. In het bijzonder het interieur van hun filiaal in Genenbos. Ze vertrouwden op Studio Dott om deze vestiging nieuw leven in te blazen. Het voorschrift? Een eenduidige uitstraling voor al hun vestigingen en een nieuwe, grotere apotheek die voldoet aan de veranderende noden van hun cliënteel. 

 

Apotheek Genenbos selectie-2 (1)
Apotheek Genenbos selectie-4 (1)
Apotheek Genenbos selectie-14 (2)

 

Panoramazicht

We hadden een duidelijke visie voor ogen: een open en transparant interieur dat overvloeit in de architectuur van de apotheek. Om het merk-DNA te boosten besloten we het interieur af te stemmen op de naam van de apotheek. En net daarom was het belangrijk om een ‘panoramazicht’ te creëren, zowel van buiten naar binnen als omgekeerd. Het daglicht en de groene omgeving worden binnengebracht door de grote glaspartijen. Het zwarte kader rondom de ingang accentueert de gevel in het straatbeeld, maar vormt ook een etalage. Of met andere woorden: het creëert van buitenaf een panorama van de ruime winkel.

 

Hier zie je het interieur van de apotheek en hoe het groen van buiten ook binnen een rol speelt.

 

Voel je thuis

Het interieur van de apotheek kreeg een natuurlijke flow. Daarbij ontdekt de klant steeds nieuwe zaken wanneer hij/zij rondstruint tussen de glooiende landschapsmeubels. De natuurlijke materialen en luchtige opstelling creëren een rustgevende sfeer. Zo wordt het bezoek een huiselijke, maar professionele beleving.

Apotheek Genenbos selectie-20 (2)
Apotheek Genenbos selectie-19 (2)

Let’s get personal

Persoonlijke service is een cruciaal ingrediënt voor deze apotheek. Of je nu jong bent of al iets ouder, je vindt er wat je nodig hebt. Daarnaast is er ruimte voor privacy, maar ook een snelle service is mogelijk. De apotheek heeft een kinderhoekje, een afhaalplek voor bestellingen, maar ook een rustige gesprekshoek die meer privacy biedt. Er is zelfs de ruimte om activiteiten te organiseren zoals een lezing over verzorgingsproducten, een maquillagecursus,… Deze apotheek heeft duidelijk geen last meer van groeipijnen.

_DSC7870-bewerkt

Is jouw interieur toe aan een renovatie?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...