Tengu, een easy-to-use DataOps platform

Heeft jouw bedrijf ook zoveel data, maar geen idee wat je ermee aan moet? Tengu helpt je uit de nood! Met hun digitaal platform kan je de data van jouw verschillende diensten verbinden en visualiseren. Door de samenwerking tussen Studio Dott en Tengu giet je in een recordtijd jouw complexe data in een DataOps platform met een zeer gebruiksvriendelijk dashboard.

  • Client: Tengu


  • www.tengu.io

Het gebruiksvriendelijk dashboard van het DataOps platform is te zien op de laptop.

Gat in de markt

De start-up Tengu vond iets waar velen van dromen: een gat in de markt. Hun prototype was echter arbeidsintensief. Via verschillende platformen en software organiseerden en verbonden zij data voor bedrijven. Hun grote droom was een eigen platform, maar een concreet idee was er nog niet. Om dat uit te werken connecteerde Tengu met Studio Dott.

Data is silver,
Tengu is gold

Onze ontwerpers exploreerden samen met de klant de mogelijke productideeën. Tijdens een aantal workshops met Tengu bepaalden we de eigenschappen van het product: create, orchestrate and monitor. Dat wil zeggen dat bedrijven zelf hun data kunnen verbinden met het platform en die ook manipuleren (create). Daarnaast kunnen ze die data volgens hun voorkeuren visualiseren in het dashboard (orchestrate). En - last but not least - is het mogelijk om het platform te gebruiken om de verschillende dataconnecties te bekijken (monitor).

Persoon brengt veranderingen in het gebruiksvriendelijk dashboard van het DataOps platform van Tengu en Studio Dott.
De data van verschillende diensten worden op een duidelijke manier gevisualiseerd in het DataOps platform.

Iedereen aan de data

We ontwierpen dit DataOps platform met verschillende interacties in het achterhoofd. Enerzijds is het cruciaal dat ontwikkelaars de vrijheid hebben om alles aan te passen naar hun wensen. Anderzijds moeten collega’s zonder development skills de werking ook snel in de vingers kunnen krijgen. Daarom besloten onze digital designers een laagdrempelig ‘drag and drop’- platform te ontwerpen. En voor de look en feel kozen we voor de dark mode waar developers zo van houden. Eindresultaat: everybody happy!

Mock_3

Wil je ook een digitaal product creëren?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...