Henry van de Velde Gold Award 2021

Studio Dott wint de Henry van de Velde Gold Award binnen de categorie Business Innovation met Aloxy Pulse. Dit geconnecteerde product is een revolutionaire draadloze sensor voor de petrochemische industrie die toelaat om processen vanop afstand te monitoren en in goede banen te leiden. In de petrochemische industrie is veiligheid de grootste prioriteit en net daarin speelt de ATEX-gecertificeerde Aloxy Pulse een cruciale rol.

  • Henry van de Velde Award 2021
  • Client: Aloxy
  • https://www.aloxy.io
Aloxy Pulse wint Henry van de Velde Gold Award 2021

Industrial chique

De onderliggende technologie is het resultaat van jaren intensief onderzoek aan de Universiteit Antwerpen en imec. Onderzoekers ontwikkelden een sensor die enorm energiezuinig is en over een lange afstand kan communiceren. Aloxy deed beroep op Studio Dott. om samen de vertaalslag te maken van onderzoek naar een marktconform product en een bijpassende branding te ontwerpen. Lees meer over Aloxy Pulse hier.

Aloxy Pulse is een revolutionaire draadloze sensor voor de petrochemische industrie.

In het verleden vielen we al een paar keer in de prijzen tijdens de HvdV Awards.
Ken jij deze projecten nog?

Sportkompas won de Henry van de Velde Award 2021.

Sportkompas: Gold Award 2020

SportKompas is een oriëntatie-tool die kinderen van 8 tot 10 jaar helpt bij het kiezen van de juiste sport. Met wetenschappelijk bewezen algoritmes kunnen kinderen spelenderwijze via een zelftest hun sportieve voorkeuren aangeven. 

Belun Ring: Gold Award 2019

Belun Ring is een niet-invasieve oplossing die de slaapkwaliteit van zijn gebruiker in kaart brengt. Het product maakt een analyse van de hoeveelheid zuurstof in je bloed, je stressniveau en geeft een beeld van de verschillende fases in je slaap.

Belun ring won de Henry van de Velde Gold Award 2019.
SAM in samenwerking met Bao Living won in 2019 de Henry van de Velde Award

SAM: Winner 2019

Met Bao Living ontwikkelden we de Slimme Aanpasbare Module. een nieuwe, revolutionaire methode om nutsvoorzieningen te installeren in appartementen.

AIPA Aalst: Gold Winner 2016

Senioren willen natuurlijk liefst thuis blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving. Met de stad Aalst startten we een cocreatietraject op om uit te zoeken welke infrastructurele, sociale en maatschappelijke voorwaarden daarvoor ingevuld moeten worden.

AIPA Aalst won de Henry van de Velde Gold Award 2016
ImageSquare_3

MIOS: Henry van de Velde Label 2012

Museum In Onze Straat is een toolkit die een stadsbestuur in staat stelt om de sociale cohesie op straatniveau te stimuleren. In zo’n kit zit alles om achter elk raam in de straat een mini-museum te creëren.

Mirtoon: Henry van de Velde Label 2012

We maakten een complete redesign van de klassieke tuinslanghaspel samen met ZEE. Het resultaat is een eigentijdse variant waarbij de interne werking en het uiterlijke design perfect op elkaar afgestemd zijn.

ImageSquare_2
ImageSquare

Sanaa: Henry van de Velde Label 2010

In samenwerking met Meyvaert Glass Engineering ontwierpen we een modulaire museumkast. De modulariteit van de kasten zorgt voor voldoende flexibiliteit voor de wisselende tentoonstellingen en bijhorende opstellingen.

Samen met ons jouw project uitwerken?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...