5 digitale transformaties die je business boosten

Kan jouw organisatie een digitale boost gebruiken? Deze 5 transformaties tillen je bedrijf naar een hoger niveau en je kan er subsidies voor krijgen! Wist je dat de kmo-groeisubsidie jouw digitale transformatieproject tot 50% subsidieert? Bij Studio Dott leiden we je digitale transformatieproject in goede banen en helpen we met het opstellen van je subsidiedossier.

Waarom nog wachten?

  • Kan jouw organisatie een digitale transformatie gebruiken?
  • Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen deze kmo-groeisubsidie?
  • Plan dan nu een vrijblijvend gesprek in!

1. Self-service of routinematige taken automatiseren

Een deel van je dienstverlening of interne processen kan misschien omgezet worden naar een self-servicemodel. Of misschien kan je de repetitieve taken die ermee gepaard gaan deels automatiseren. Zo creëer je meer tijd om te concentreren op specifieke en moeilijke vraagstukken. Dit kan ook dienen als een bijkomend kanaal om nieuwe klanten te laten instromen. Je klanten zullen dit self-servicemodel en deze manier van werken als positief ervaren omwille van de efficiëntie: ze kunnen zelf meteen aan de slag i.p.v. dat ze een afspraak moeten maken of moeten wachten tot er iemand beschikbaar is.

Ons project LevelX4 kan je wellicht inspireren om ook een self-servicemodel te integreren in je bedrijf. Deze digitale toepassing neemt contactcenters onder de loep, identificeert problemen en werkt een plan uit om de organisatie naar het volgende level te tillen.

Voorbeeld van hoe de Sportamundi 'I Like' app eruit ziet.

2. Datagedreven platform creëren

Data is het nieuwe goud: het vormt een bron van inzichten, helpt gerichte beslissingen nemen en kan leiden tot nieuwe business- en valorisatiemodellen. Met een datagedreven platform hou je de vinger aan de pols en maak je resultaten inzichtelijk.

Voor Sportamundi ontwikkelden we zo’n datagedreven platform. Sportamundi helpt kinderen ontdekken welke sport het beste bij hen past door middel van fysieke oefeningen en een ludieke digitale bevraging. De resultaten kunnen door de (sport)leerkracht geraadpleegd worden in een opvolgsysteem dat alle data samenbrengt.

3. Salesproces optimaliseren

Om je klanten te overtuigen van je aanbod moet je een oplossing bieden op een reëel vraagstuk. Dat kan via maat- of standaardoplossingen of een configureerbaar aanbod met aanpasbare basismodules. Die laatste heeft een andere buyer journey. Klanten moeten inzicht te krijgen in het aanbod en de configuratiemogelijkheden. Digitale ondersteuning kan daarbij je salesproces aanzienlijk optimaliseren bv. met een digitale productconfigurator. Zo’n configurator maakt de opties, de impact en de prijszetting transparant voor alle betrokkenen.

Studio Dott werkte zo’n configurator uit voor de innovatieve interieuroplossing van Bao Living. Zo kunnen hun klanten de ideale module samenstellen voor hun woning.

SAM in samenwerking met Bao Living won in 2019 de Henry van de Velde Award

"We ondersteunen jouw digitale transformatie dus van A tot Z:
Van projectdefinitie tot aanvraag. Van analyse en concept tot realisatie."

~Studio Dott.

4. Verhoogde medewerkersefficiëntie dankzij slimme systemen

Manuele processen en machineonderhoud (autonomous maintenance) in je bedrijf of fabriek (smart factory) digitaliseren en automatiseren is een sterke zet. Een gebruiksvriendelijke interface is in dat geval cruciaal voor je werknemers. Zo zorg je ervoor dat je medewerkers in complexe omgevingen efficiënter kunnen werken, dat de waarde van je data verhoogt en dat het risico op fouten vermindert. We gebruiken hier graag de term ‘operator of employee experience’ in plaats van user experience, maar het doel blijft dezelfde: een slimme applicatie ontwikkelen die complexiteit maskeert en intuïtief is in gebruik.

Samen met Sumi ontwikkelden we ShopController, een SAAS platform waarbij facility managers op afstand het energieverbruik van verschillende filialen en de gebruikte technieken kunnen beheren.

Tengu is ook een goed voorbeeld van zo’n applicatie. Dit DataOps platform maakt het beheren van data eenvoudiger. Medewerkers zonder development skills kunnen via deze software ook acties uitvoeren zoals data integreren, analyses uitvoeren en data optimaal beheren.

Voor de Escape speaker ontwierpen we ook een bijbehorende app om het toestel te bedienen.

5. Companion app voor je product

Een companion app is een ‘second screen’ applicatie die hoort bij je geconnecteerde of fysieke product. Daarmee kan je je product aansturen en functies toevoegen aan het fysieke product. Om dat te verwezenlijken heb je natuurlijk een app met een gebruiksvriendelijke interface nodig. 

Ook daar heeft Studio Dott ervaring mee. Voor onze klant Escape ontwikkelden we speakers en een app om ze te bedienen.

Samen met My_ ontwierpen we een slimme waterfles met een bijbehorende app: op basis van persoonlijke parameters wordt een hydratatiedoel vastgelegd en krijg je een overzicht van je data.

Heeft jouw organisatie nood aan digitale transformatie?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Reserveer nu jouw vrijblijvend gesprek!

More projects

You might also like these projects...