Ledsreact

Ledsreact is een startup die de manier waarop mensen trainen wil verbeteren. Dit doen ze met Direction, hun interactieve sportkegel. Direction is fun en innovatief, met een gegarandeerde impact op het reactievermogen van de sporter.

  • Ledsreact
  • www.ledsreact.be
20161116 LEDsreact | #project |_2
20161116 LEDsreact | #project |
20161116 LEDsreact | #project |_11

Responstijd

Responstijd is de duur tussen een stimulus en de reactie van een persoon daarop. Het is een belangrijke factor in vele sporten, denk maar aan een startschot bij het sprinten of een groen licht bij Formule 1. Maar ook in andere sporten zoals voetbal en basketbal speelt responstijd een belangrijke rol, wanneer atleten op acties van de tegenstander moeten reageren.

20161116 LEDsreact | #project |_5
20170705 LEDsreact | #project _21

Technologie

Aan de hand van sensoren kan Direction inschatten hoe ver een sporter is. Wanneer de sporter de kegel nadert, wordt op het laatste moment, door één van de 4 gekleurde leds, een willekeurige richting aangegeven. Dankzij de sensoren en de slimme software kan de reactiesnelheid accuraat getraind en ook systematisch opgedreven worden.

Gebruik

De 4 richtingen van Direction hebben elk hun eigen kleur, zo kan er aan iedere kleur een verschillende oefening of betekenis gelinkt worden. Hierdoor zijn de trainingsmogelijkheden bijna ontelbaar. Voor de 4 richtingen zijn er ook 4 knoppen. Met een druk op één van de knoppen kunnen de richtingen geactiveerd en gedeactiveerd worden.

20161116 LEDsreact | #project |_3
20170705 LEDsreact |#project _23

Klaar… start

Om de nodige features voor dit product te bepalen, hebben we eerst de interactie in kaart gebracht en gestroomlijnd. Stap voor stap gingen we na hoe het toestel gebruikt zou worden en wat het precies moest doen. Hierna werkten we de vormgeving uit in 3D, zodat er een werkende testversie geproduceerd kon worden.

20170705 LEDsreact | #project _13
20161116 LEDsreact | #project |_4

Degelijke uitvoering

De kegel van Ledsreact is waterdicht en schokbestendig en kan dus zeker tegen een stootje. Ook aan de batterij is gedacht, die gaat lang mee zodat je hem niet iedere training moet opladen. Na de training kunnen de kegels makkelijk op elkaar gestapeld worden.

"LED's get fysical"

20170705 LEDsreact | #project _19
20161116 LEDsreact | #project |_6
20170705 LEDsreact | #project _14