Artuur

De afgelopen jaren is het horloge geëvolueerd van functioneel product naar onmisbaar modeaccessoire en werd de wereld overspoeld met goedkope varianten. Aan de andere kant van het spectrum heeft men de onbetaalbare stukken, die mee worden opgenomen in testamenten. Artuur en Studio Dott hebben de vrijheid genomen om beide werelden bij elkaar te brengen en hebben een betaalbaar, tijdloos uurwerk met een klassieke uitstraling ontworpen, dat ook nog eens vooruitstrevend is qua vormgeving. Veel hè? Laten we bij het begin beginnen...

  • Client: Artuur
  • www.artuur-watches.be
Artuur_Photos by Sive-73 (1)
Artuur_Photos by Sive-92
Artuur_Photos by Sive-102

It takes time to save time

Een horloge voor iedereen, dat tegelijk uniek, tijdloos en betaalbaar is, komt er natuurlijk niet zomaar. Om te begrijpen wat de consument wil, moet je het gewoon vragen en daarom zijn wij begonnen met een uitgebreide marktstudie. Met de ingewonnen informatie in ons achterhoofd zijn we vervolgens allerlei stijlen gaan bestuderen om erachter te komen hoe we beide werelden nu het beste zouden combineren. Dit leidde tot verschillende ontwerpschetsen: van de wijzerplaat tot de kroon, geen detail kon ontkomen aan een schets (of drie). Hierna gingen we over naar 3D-schetsen om het iets tastbaarder te maken en uiteindelijk begon de zoektocht naar de materialen. Hierbij stelden we een kleine collectie samen van materialen, kleuren en verschillende wijzerplaten, en ook de verschillende bandjes werden ontworpen. Uiteindelijk hebben we samen met de klant gekozen voor het huidige ontwerp. You're welcome!

Uniek voor iedereen

Unisex fashion is on the rise! De kloof tussen de genders in kledingstukken en accessoireopties is langzaam aan het vervagen, en het klassieke Artuur design is dan ook unisex. Dit horloge is net zo uniek als jij. Om het te kunnen combineren bij al jouw mode-uitingen, is het polsbandje afneembaar en beschikbaar in allerlei varianten. Van zakelijk tot sportief, voor ieder wat wils. Zo kan je overal de tijd checken zonder je mini-tablet van een telefoon helemaal uit je zak te hoeven halen.

Het Artuur horloge met de verschillende polsbandjes.
Het Artuur horloge

Watch this!

De vormgeving van de wijzerplaat is 'curved' waardoor het vlak leeft en diepte krijgt. De wijzerplaat is voorzien van groeven met ingewerkte staafjes om het effect van het licht te vangen bij het aangeven van het uur (het horloge shinet, voor de jongere lezers onder ons). Hoe je ook naar het uurwerk kijkt, het effect is altijd verrassend. En - je zal er wellicht zelf niet direct op letten, maar de meeste horloges hebben de beentjes van het bandje los gemonteerd aan de wijzerplaat. Niet zo bij niet dit horloge! De beentjes, genaamd 'lux', zijn namelijk mee opgenomen in het montuur van het uurwerk. Voilà, nog eens iets om over op te scheppen met dit horloge aan je pols.

Beoordeel dit boek maar op zijn kaft

Zo'n bijzonder horloge vraagt natuurlijk op een (minstens) even zo'n unieke verpakking. Ook hier stond team Dott weer klaar om hun creativiteit te laten zien. De verpakking heeft een klassieke, minimalistische uitstraling, geheel in lijn met het design van het horloge. Het doosje heeft een multifunctionele binnenkant van zacht maar stevig schuim dat het horloge beschermt. Het schuimen binnendeel kan je omdraaien, zodat er ofwel een horloge met 2 verwisselbare bandjes in kan ofwel één horloge. Hoeveel vliegen zijn dat in één klap? De behuizing is voorzien van een grijze stof en werkt met een magneetsluiting. Het doosje kun je lang gebruiken om je horloge te beschermen. Voor die zeldzame keren dat je het niet zou dragen ;)

 

ARTUUR CAMPAIGN 2020_011

Jouw idee verder uitwerken met onze ervaren productdesigners?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...