ESKA – Horsefeeder

“Il est 5 heures, Paris s’éveille…” Maar Bart ook! Want op dit ontiegelijke uur voor dag en dauw is het tijd om het wedstrijdpaard van zijn dochter te voederen. Dat moet toch anders kunnen, dacht hij!
Hij schuimde de gespecialiseerde winkels af op zoek naar een geschikte voedermachine. Maar de compacte en makkelijk transporteerbare voedermachine die Bart zocht, bleek nog niet te bestaan. Samen met Studio Dott nam Bart de teugels in eigen handen en besloot hij om het product van zijn dromen zelf op de markt te brengen.

  • Client: ESKA
STE-01 Perspective_Wide 1a
STE-01 Battery_Wide 1a

Vitamins are good

Het dieet van een wedstrijdpaard bestaat uit droge brokken vermengd met een olie die essentiële mineralen en vitamines bevat. Onze horsefeeder heeft een speciaal reservoir om deze olie ‘just in time’ toe te voegen, waardoor de ideale voedingsmix ontstaat om je paard sterk en gezond te houden.

STE-01 Oil 1b
STE-01 Detail 1a

No cheating

Uit de gebruikersbevragingen bleek dat de paardensport een harde wereld is. Om te voorkomen dat anderen knoeien met het voedsel van je paard, kan het toestel afgesloten worden met een hangslot. Het toestel kan enkel ingesteld worden, wanneer het open is. Zo blijven valsspelers buiten spel!

STE-01 Sketches 2c
STE-01 Sketches 1a

Veelzijdige beugel

Een slim ontworpen beugel zorgt ervoor dat de horsefeeder compatibel is met buizen van verschillende diktes zowel horizontaal als verticaal. Hierdoor installeer je de feeder eenvoudig in de meest gangbare stallen.

STE-01 Back 1a
STE-01 Tape 1a

Testing 1- 2 - 3

Bij Studio Dott spelen we graag kort op de bal. Leve ‘ducttape’ en andere creatieve en handige trucjes zodat we snel met ‘ruwe prototypes’ het veld inkunnen. Vroeg in het ontwerpproces testen, is altijd bijzonder waardevol en ook nu werd hier de basis gelegd voor ons ontwerp.

With the help of some friends…

Voor de elektronica werkten we zoals wel vaker samen met onze partner Ent Studios. Dankzij de geïntegreerde aanpak van bij de start zijn elektronica en behuizing een mooi geheel geworden.

Voor de productie deden we dan weer een beroep op Metron Technics (China). De keuze voor de juiste productiepartner is cruciaal voor de gewenste ‘pricing’ en kwaliteitsnormen.

STE-01 Cutaway 1a
STE-01 Exploded 1d

Jouw idee verder uitwerken met onze ervaren productdesigners?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...