Virtuele buddy voor mensen met diabetes

De ViBu app is een virtuele buddy voor mensen met chronische diabetes. Deze AI-gedreven ‘self management’ tool biedt begeleiding op maat  om zelf de zorg in handen te nemen. ViBu helpt persoonlijke en realistische doelen waar te maken en ondersteunt een duurzame verandering van levensstijl. Therapietrouw wordt een piece of (suikervrije) cake.

  • Client: Wit-Gele Kruis
ViBu_Journey 3
ViBu_Materiaal workshop 2

In de schoenen van…

Mensen met diabetes leggen een heel traject af. Vanaf de eerste klacht tot de diagnose en behandeling komen er allerlei doktersbezoeken en administratieve zaken aan te pas. Om een ondersteunende coach op maat van de doelgroep te maken moesten we dit zo goed mogelijk doorgronden. Tijd dus voor een klassieke journey oefening. Is er een expert in de zaal? Zeker weten, en meer dan één. Dankzij medewerkers van het Wit-Gele Kruis en andere specialisten kregen we een spoedcursus om U tegen te zeggen.

ViBu_Journey 2

Sorteren om te leren…

Om door het bos de bomen nog te zien gingen we aan de slag met een card sorting oefening. Alle mogelijke functionaliteiten werden netjes gesorteerd volgens ‘no go’, ‘nice to have’ en ‘must have’. He’t ideale uitgangspunt voor de wireframing…

ViBu_Card sorting
ViBu_Wireframes

Schermen? En garde!

De eerste wireframes zien het licht. Alle functionaliteiten krijgen hun plek en we dompelen ons helemaal onder in de opbouw, structuur en flow van de app.

ViBu_App 11

Een ‘maat’ op maat

Met de buddy doorlopen de gebruikers een uniek parcours, hand in hand met zijn of haar persoonlijke coach. Hun nieuwe maatje neemt hen mee in 4 thema’s: voeding, beweging, kennis over de ziekte en medische zorg. Zo krijgen ze niet alleen een beter beeld van deze chronische aandoening, maar leren ze ook het ‘leven ermee’ makkelijker zelf vast te pakken.

ViBu_App 12
ViBu_App 10

Minder zorgen om te zorgen

Ook de zorgverlener zelf plukt de voordelen van onze virtuele buddy. Het wordt voor hen een stuk makkelijker om hun patiënten op te volgen en meteen te detecteren waar de motivatie daalt. Zo kunnen ze tijdig actie ondernemen, zodat doelen bijgestuurd worden en de aangewezen therapie doeltreffend gevolgd wordt.

ViBu_Admin 3

Heb jij ook een digitaal idee?

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More projects

You might also like these projects...