Business Designer

VACATURE

Studio Dott is op zoek naar een business designer die niet aan zijn eerste proefstuk toe is.

Als business designer leid je een breed scala van strategische projecten in goede banen. Je helpt klanten bij het bedenken en creëren van hun toekomstvisie en portfolio. Impact creëren voor mensen en bedrijven drijft ons en maakt ons trots. Met je scherpe geest begrijp je als geen ander de noden, en met je creativiteit en zakelijk inzicht ontwerp je toekomstrobuuste oplossingen gericht op groei en voortgang.

 • Studio Dott
 • Antwerpen Berchem
Schilde_FeaturedImage
picture post-its 2

Jouw job in't kort: 

 

Van inzichten naar de juiste mix van producten en diensten

  Je analyseert de noden in de markt. Je vertaalt noden en aspiraties naar vernieuwende oplossingen die financieel steek houden, je exploreert nieuwe waardeproposities, analyseert relevante business modellen en onderzoekt de ‘willingness to use’ en ‘pay’. Je bepaalt de contouren en inhoud van het nieuwe product- en/of dienstenaanbod, definieert de roadmap naar implementatie, en creëert het bijbehorende businessplan.

 

Waarde creëren

  Je ontwikkelt strategieën met klanten en houdt daarbij de verschillende stakeholders steeds in het achterhoofd. Je leidt cocreatieve trajecten, waar je de directie, medewerkers en andere betrokkenen enthousiasmeert en uitdaagt om tot de beste uitkomst te komen voor de groei van hun business. Je handelt en ontwerpt steeds vanuit economische realiteit(szin) en waardecreatie. Onze klanten moeten dankzij onze ontwerpen voordeel halen uit hun investeringen.

 
Challengen en sturen

  ‘Systemisch en holistisch denken’ is je eerste natuur. Met jouw empathisch vermogen krijg je de wensen van de klant scherp waarbij je met een kritische blik de initiële probleemstelling in vraag durft te stellen. Op basis hiervan creëer je werkbare concepten die we telkens opnieuw bijschaven tot we de best mogelijke klantbeleving bekomen.

 

Gebeten door verbetering

  Als ontwerper geloof je dat design ons verder brengt. Samen met je collega’s bouw je onze business design en strategische skills, tools en methodieken steeds verder uit. Je staat open voor feedback en ondersteund anderen. We willen als team immers altijd blijven verbeteren in wat we doen en hoe we het doen.

 

Goesting, goesting, goesting

 • Je bent flexibel en kan meerdere projecten tegelijk aan.
 • Je hebt min. 5 jaar ervaring als service designer, business designer of innovatieconsultant.

 

 

Lees verder onder de foto's

Wat mag je van ons verwachten?

  • Veelzijdige variatie: Een bonte verzameling aan projecten voor diverse sectoren; wij houden namelijk van een beetje afwisseling. We zetten je breed in waardoor geen week dezelfde is.
  • Direct klantcontact: Vanaf het begin word je bij projecten betrokken en sta je rechtstreeks met de klant in contact.
  • Geen fabriekske: Wij zijn geen one-trick-pony, we houden niet van bandwerk.
   Elk project is anders, en zo pakken we het ook aan!
  • Allround: Met onze expertise in digitaal, product, service, interieur, strategie en brand design houden we ervan om onze skills samen te leggen. Zo werk je straks mee met cross-disciplinaire teams aan o.a. ook branding projecten, connected devices, immersive experiences, …
  • Vrijheid & initiatief: We bieden je de nodige handvaten en structuur om te groeien in jouw rol, maar vooral de nodige vrijheid en flexibiliteit om zelf jouw richting te bepalen, je agenda in te vullen, …
  • Eén team: Een team van enthousiaste collega’s die met plezier feedback geven, mee willen brainstormen of graag je mening horen over hun uitdagingen. We nemen jou ook graag mee op stap: een boottochtje, een loopwedstrijd, een padelsessie… het mag al eens wat informeler!
  • Blijven leren: we geloven dat niemand ooit te oud is om bij te leren, want als je de lead wil nemen in innovatie, dan moet je bijblijven! Kennisdeling speelt hierbij een centrale rol: want met een team met expertise in zowat elke uithoek van het ontwerplandschap (en daarbuiten) heeft iedereen wel iets te vertellen.

 

Kortom Studio Dott groeit en kan jou daarbij gebruiken!Lees deze vacature als een gespreksstarter. Bij ons schrijf je jouw eigen verhaal en zoeken we graag een manier om dat samen te doen. Kom gerust langs om erover te spreken.

Goesting?

Dat horen we graag. Solliciteer online en bezorg ons je motivatiebrief, cv en portfolio. Blaas ons omver met je enthousiasme. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

De verplaatsbare posterwigwam opgesteld in de hal van deSingel.
picutre brainstorm 3
picture template