Service designer

VACATURE

Studio Dott is op zoek naar een Service Designer met affiniteit voor change management.

Als Service Designer ben je de rots in de branding voor een breed scala van klanten en projecten. Impact creëren voor mensen en bedrijven drijft ons en maakt ons trots. Met je scherpe geest begrijp je als geen ander de noden. Je creatieve talent zet je in voor het ontwerp van oplossingen die het verschil maken. Empathisch begeleid je de implementatie van nieuwe diensten binnen bedrijven en organisaties. Weerstand tegen verandering is niet nieuw voor jou. Die weerstand zie jij als uitdagingen en nieuwe kansen om voor alle betrokkenen de beste oplossing te vinden.

 • Studio Dott
 • Antwerpen Berchem
picture idea
picture workshop 2

Jouw job in't kort: 

 

Van behoeftedetectie naar mensgerichte oplossingen

  Je onderzoekt de behoeften in de dienstverlening en beleving, zet cocreatieve trajecten op, helpt klanten bij het bedenken en creëren van een toekomstvisie, reikt een mix van oplossingen aan, analyseert wat er nodig is om die te realiseren en bepaalt de roadmap naar implementatie.

Impactvolle implementaties realiseren

  Jouw rol stopt niet bij het ontwikkelen van een nieuwe dienst. Met veel drive en empathie stel je kritische vragen over de impact op medewerkers en de veranderingen die ze moeten doorvoeren, je gaat in dialoog met de betrokkenen, je helpt het benodigde draagvlak te creëren, en begeleidt de totale implementatie.

 

Cocreatief & coachend

  Je leidt cocreatieve workshops waar je de deelnemers enthousiasmeert en stakeholders uitdaagt om tot de beste uitkomst te komen. Je begeleidt en coacht management en directieteams om de veranderingen te doen landen binnen de organisatie.

 

Gebeten door verbetering

  Als ontwerper geloof je dat design ons verder brengt. Samen met je collega’s bouw je onze service design en change management skills, tools en methodieken steeds verder uit. Je staat open voor feedback en ondersteund anderen. We willen als team immers altijd blijven verbeteren in wat we doen en hoe we het doen.

Goesting, goesting, goesting

 • Je bent flexibel en kan meerdere projecten tegelijk aan.
 • Je hebt een 4-tal jaar ervaring als service designer, business designer of innovatieconsultant.

Lees verder onder de foto's

Wat mag je van ons verwachten?

  • Veelzijdige variatie: Een bonte verzameling aan projecten voor diverse sectoren; wij houden namelijk van een beetje afwisseling. We zetten je breed in waardoor geen week dezelfde is.
  • Direct klantcontact: Vanaf het begin word je bij projecten betrokken en sta je rechtstreeks met de klant in contact.
  • Geen fabriekske: Wij zijn geen one-trick-pony, we houden niet van bandwerk.
   Elk project is anders, en zo pakken we het ook aan!
  • Allround: Met onze expertise in digitaal, product, service, interieur, strategie en brand design houden we ervan om onze skills samen te leggen. Zo werk je straks mee met cross-disciplinaire teams aan o.a. ook branding projecten, connected devices, immersive experiences, …
  • Vrijheid & initiatief: We bieden je de nodige handvaten en structuur om te groeien in jouw rol, maar vooral de nodige vrijheid en flexibiliteit om zelf jouw richting te bepalen, je agenda in te vullen, …
  • Eén team: een team van enthousiaste collega’s die met plezier feedback geven, mee willen brainstormen of graag je mening horen over hun uitdagingen. We nemen jou ook graag mee op stap: een boottochtje, een loopwedstrijd, een padelsessie… het mag al eens wat informeler!
  • Blijven leren: We geloven dat niemand ooit te oud is om bij te leren, want als je de lead wil nemen in innovatie, dan moet je bijblijven! Kennisdeling speelt hierbij een centrale rol: want met een team met expertise in zowat elke uithoek van het ontwerplandschap (en daarbuiten) heeft iedereen wel iets te vertellen.

 

Kortom Studio Dott groeit en kan jou daarbij gebruiken!

Lees deze vacature als een gespreksstarter. Bij ons schrijf je jouw eigen verhaal en zoeken we graag een manier om dat samen te doen. Kom gerust langs om erover te spreken.

Goesting?

Dat horen we graag. Solliciteer online en bezorg ons je motivatiebrief, cv en portfolio. Blaas ons omver met je enthousiasme. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

picture post-its 3
picture cards
picture brainstorm 4