Architecturale kabelgoot

Stroom

Met het kabelgootsysteem Stroom van Studio Dott komt ‘the best of all worlds’ samen. Het is een esthetische oplossing voor het wegwerken en integreren van kabels, die tegelijk praktisch en betaalbaar is. De 360° roteerbare kop is een opluchting voor interieurontwerpers, omdat ze complete designvrijheid krijgen. De eenvoud van het ophangsysteem met stalen kabels en slechts één enkele verankering in het plafond, zorgt ervoor dat het plaatsen en verplaatsen snel en efficiënt verloopt. Een mooi, duurzaam en budgetvriendelijk product voor strak uitziende plafonds.

  • Studio Dott.

    Client

  • 2022

    Jaar

Minder verlaagde systeemplafonds

Valse, verlaagde plafonds zijn al een tijdje niet meer in trek. Zonder valse plafonds win je extra hoogte in gebouwen maar gaan akoestische voordelen alsook de mogelijkheid tot het wegwerken van leidingen en kabels voor verlichting verloren. De kabelgoot van Stroom zorgt voor een onzichtbare verwerking van deze kabels en leidingen.

Kantoorverlichting is duur

Stijlvolle en betaalbare verlichting vinden voor kantoorruimtes is geen eenvoudige opdracht. Commerciële kantoorverlichting is verre van esthetisch en de high-end opties zijn enorm duur. Alternatieve particuliere verlichting zijn dan weer niet afgestemd op de noden van een kantoorgebouw. Stroom is zo ontworpen dat er verschillende soorten lampen gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden op de kabelgoot.

Kabelgoten zijn onfraai

De markt is lichtbezaaid als het aankomt op fraaie en betaalbare alternatieven. De klassieke, verzinkte en geperforeerde kabelgoten zijn weinig esthetisch en komen, naast hun vele andere beperkingen, onafgewerkt over. Het strakke design van Stroom biedt de perfecte afwerking.

Verstelbare hoeken

Met Stroom maken we komaf met vaste hoekstukken. Het ontwerp maakt het mogelijk om de profielen 360° te roteren. Wat ontwerpers veel meer vrijheid geeft om ook plafonds te integreren in hun design.

Eenvoudig te (herbekabelen)

Niet alleen ontwerpers krijgen meer vrijheid maar ook de plaatsers ondervinden enorm gebruiksgemak. Dankzij het unieke ophangsysteem met metaaldraad zonder vaste verankering aan de goot zelf, kan, wanneer de leidingen (heraan)gelegd worden, elk bevestigingspunt eenvoudig losgemaakt worden. Het ontwerp van de kabelgoten laat toe om een groot aantal kabels onzichtbaar weg te werken. Beiden zijn zeer welkome verbeteringen in efficiëntie.

Compatibel met bestaande railsystemen

De Stroom kabelgoten zijn zo ontworpen dat zowel de industriestandaard opbouwrails voor bv. spots, hanglampen, etc. (Globaltrac) als de LED-lijn van V3 Lighting netjes ingebouwd kunnen worden, ideaal voor de vlotte inrichting van grote ruimtes.

“Stroom is ontstaan uit een frustratie bij de inrichting van ons eigen kantoor. Initieel ontworpen met onszelf in gedachten, maar ondertussen is het een platform waarin we nog zoveel meer zaken willen integreren. Denk maar aan sensoren, noodverlichting en wayfinding.”

Pieter Lesage

Samenwerken met Studio Dott?
Met veel plezier!

Of kunnen we jou met iets anders helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

More blogposts

You might also like these posts...

Next blogpost

You might also like this post...