• All
  • digital
  • interieur
  • product
  • research
  • service

Belun Ring

Shed light on your sleep
De Belun ring brengt de slaapkwaliteit van zijn gebruiker in kaart. Studio Dott Ontwierp het volledige plaatje: de ring, dock en branding. Resultaat: een mooi en consistent geheel. Lees er alles over...

Read More »

Tienen

Publieke dienstverlening met focus op de burger
In een cocreatief traject werden, samen met verschillende gemeentediensten, heel wat ideeën getest en gebundeld in een praktische gids voor de toekomst.

Read More »

SportKompas I Like

Op zoek naar jouw sportplaneten
Een sport vinden die je niet alleen goed kan, maar ook graag doet?! Met de app I Like van SportKompas is dit zo geflikt en het is bovendien geweldig plezant!

Read More »

Sereni

Eigentijds en klantgericht uitvaartconcept
Eigentijds, klantgericht en laagdrempelig: met het Sereni netwerk waait een nieuwe wind door de uitvaartsector. En dat zie je meteen.

Read More »

Apart Audio

Eenvoud en elegantie
Verfijning tot in het kleinste detail. Zowel de luidsprekers als de versterker van Apart werden onder de loep genomen.

Read More »

Ledsreact

De slimme kegel
Direction van Ledsreact is een interactieve sportkegel die sporters heel wat trainingsmogelijkheden biedt om hun reactiesnelheid te verbeteren.

Read More »

Diotto

çava?
Het DIOTTO-project zet in op alleen wonende senioren langer zelfstandig en kwaliteitsvol thuis te laten wonen. Dit resulteerde in het product ÇAVA.

Read More »

Dott.Chocolat

A 'sweet' Sweet 16 🍫
Studio Dott. viert in 2016 zijn Sweet 16. Die 'sweet' kan je best letterlijk nemen want als tractaat ontwierpen we een unieke chocoladereep.

Read More »

Kyto

Eén app, één sensor, vele sporten
Verschillende sporten combineren met één fitnesstracker in één centrale app, dat was onze missie! Studio Dott. ontwierp zowel de tracker als de app...

Read More »

Shopcontroller

Tijd, geld en energie besparen
Een applicatie die het energieverbruik bewaakt, verspillingen communiceert, en meteen actie onderneemt. Energiebeheer was nog nooit zo eenvoudig!

Read More »

Aipa

Aging In Place Aalst
Ageing in place: senioren de kans geven om thuis te blijven wonen. Welke infrastructurele, sociale en maatschappelijke voorwaarden moeten ingevuld worden?

Read More »

De Apothekers

Apothekerszaak Centraal Station Antwerpen
Het heden en de toekomst onder de loep bij het ontwerp van een revolutionair interieurconcept. De apotheker krijgt opnieuw een inhoudelijke rol!

Read More »

Mealbutler

Eenvoudig, veilig en smakelijk opwarmen
Bereide maaltijden veilig, smakelijk en eenvoudig opwarmen voor senioren? We slaagden we erin het leven van de senior weer een beetje eenvoudiger te maken.

Read More »

Slimme meter eandis

Slimme meterkasten voor Eandis
Met het oog op massaproductie werd dit product van A tot Z geoptimaliseerd. Resultaat: pure efficiëntie tijdens zowel productie, installatie en gebruik.

Read More »

Mirtoon tuinslanghaspel

Van doe-het-zelf naar designwinkel
Voorheen een louter functioneel product, vandaag dé eye-catcher in uw tuin. Eigentijdse design met interne werking en uiterlijke design perfect in balans.

Read More »

Check-in

Kids Safety App
De grens aftasten tussen privacy en ouderlijktoezicht. Een festivalbandje met QR code + app geven zowel begeleider als ouder een gerust gevoel.

Read More »

Airbender

Air Purifier
De AirBender is een luchtzuiveraar ontworpen voor gebruikers die een elegante oplossing zoeken die verder gaat dan een normale luchtfilter.

Read More »

Apic box

Revolutionizing the way chefs photograph...
APIC.box, hoeksteen van het APIC platform, is een supersnelle volautomatische fotostudio voor gerechten in de professionele keuken. Say cheese!

Read More »

Ericsson tv guide

UX/UI Redesign for Vodafone
Een complete redesign van Ericsson's tv-gids voor Vodafone Ierland. Geoptimaliseerde UI en Interaction flow resulteerde in een verhoogde klanttevredenheid.

Read More »

Assurax retail concept

Een nieuw winkelconcept
Een nieuw retailconcept waarbij de online service en de fysieke kantoren een geïntegreerd geheel zijn: sterk vooruit voor zijn tijd!

Read More »

Cocreatie SD Worx

Flexibiliteit op de werkvloer
Via creatieve co-design workshops bepaalden de medewerkers binnen het 'pakket van eisen' de prioriteiten, must-haves en nice-to-haves.

Read More »

Balustrade mavaro

Proces optimalisatie als deel van het ontwerp
Recente normeringen stellen strengere eisen aan nieuwe balustrades. Mavaro is een nieuwe collectie die balans weet te vinden tussen veiligheid en esthetiek.

Read More »

Composite GT

Futuristische trailer
Een futuristische trailer voor SLC-Lab die de mogelijkheden van productietechnologieën voor composieten laat zien.

Read More »

Chalet

Vakantiegevoel in de kempen
Een typische gesloten en donkere houten chalet in de kempische bossen getransformeerd naar een aangename open en luchtige woon- en werkomgeving.

Read More »

Endoscoop

Maryama
Een endoscoop met geïntegreerde batterij en lichtbron zonder compromis op ergonomie. Een behoorlijke uitdaging, maar een zeer geslaagd resultaat.

Read More »

Interna

Van gewone fiets naar ligfiets in een handomdraai
Een converteerbare fiets combineert de voordelen van een ligfiets met een stadsfiets. Dit in een paar seconden zonder de wielen van de grond te tillen.

Read More »

Deli’do

Chocoladekit voor kinderen
Chocolade, kinderen en koken, een explosieve formule waar ouders schrik voor hebben. Met Deli'Do is smossen compleet verledentijd!

Read More »

Custola

Curling launcher voor mensen met een beperking
De Custola is een hulpmiddel om Active Curling toegankelijk te maken voor mindervaliden, op een manier waarbij geen competitief voor- of nadeel ontstaat.

Read More »

Mios

Museum in onze straat
Wie woont er eigenlijk naast je? MIOS (Museum In Onze Straat) stimuleert sociale cohesie op straatniveau.

Read More »

Routemaster 2

Transport for London
Ontwerpwedstrijd in opdracht van Boris Johnson, burgemeester van Londen: Ontwerp de opvolger voor de legendarische rode dubbeldekker.

Read More »

Tram

Eigentijds design met een knipoog naar het verlede
Een tram is een integraal deel van een stad en moet een symbiose aangaan met respect voor het karakter, de geschiedenis en de inwoners van die stad.

Read More »

Museumkast

Intelligent in zijn eenvoud
Voldoende flexibiliteit binnen een standaard product: de Sanaa vitrinekast voor Meyvaert Glass Engineering spreekt een heel nieuw publiek aan.

Read More »

Kantoor heavy

Kantoorruimte in oud pakhuis
Interieurontwerp van een kantoorruimte van 1200 m² vertrekkende van een oude casco opslagruimte.

Read More »

Q-point Quares

Tot in het detail
Een etalage- en interieurconcept dat als 'pilot project' in Mechelen werd gelanceerd. Elk detail telt, en dat mag gezien worden.

Read More »

Waps

What's the buzz?
Geef met WAPS een laatste eerbetoon aan de wespen die je tuinfeestje bezoeken! Plaats het in een leeg flesje, en voila: een wespenhotel zonder check-out.

Read More »

Industry heroes

Interactieve tentoonstelling
Een interactieve tentoonstelling om jongeren warm te maken voor technische beroepen in de industrie.

Read More »

L’arbre

Picknick onder een grote boom
Een nieuwe broodjeszaak met als uitgangspunt “picknick onder een grote boom” midden in de Gentse studentenbuurt.

Read More »

StudioDott.be