• All
  • Product
  • Digital
  • Interior
  • Service
  • Branding
  • Research

Architecturale kabelgoot

Met het kabelgootsysteem Stroom van Studio Dott komt ‘the best of all worlds’ samen. Het is een esthetische oplossing voor het wegwerken en integreren van kabels, die tegelijk praktisch en betaalbaar is. De 360° roteerbare kop is een opluchting voor interieurontwerpers, omdat ze complete designvrijheid krijgen. De eenvoud van het ophangsysteem met stalen kabels en slechts één enkele verankering in het plafond, zorgt ervoor dat het plaatsen en verplaatsen snel en efficiënt verloopt. Een mooi, duurzaam en budgetvriendelijk product voor strak uitziende plafonds.

Meer info...

Toekomstvisie voor Huis van het Nederlands

Met inspraak van 90 medewerkers creëerde we een toekomstgerichte visie en een flexibele dienstverlening op maat van alle bezoekers zodat iedereen die Nederlands wil leren passend geholpen wordt.

Meer info...

Virtuele buddy voor mensen met diabetes

Met de Virtuele Buddy app nemen mensen met chronische diabetes hun zorg in eigen handen op een duurzame manier.

Meer info...

Inzetten op beleving in de sportclub

Samen met Sport Vlaanderen de sportsector vernieuwen, zalig toch. Geen  ‘goede voornemens campagne’ dit maal. Wel enkele gerichte initiatieven om de sfeer en gezelligheid, waar onze vele sportclubs in uitblinken, verder te versterken en zo nog meer mensen warm te maken om in verenigingsverband te sporten! Client: Sport Vlaanderen www.sport.vlaanderen Niets beter dan dat clubgevoel “Sporters beleven meer” is al…

Meer info...

ESKA – Horsefeeder

“Il est 5 heures, Paris s’éveille…” Maar Bart ook! Want op dit ontiegelijke uur voor dag en dauw is het tijd om het wedstrijdpaard van zijn dochter te voederen. Dat moet toch anders kunnen, dacht hij! Hij schuimde de gespecialiseerde winkels af op zoek naar een geschikte voedermachine. Maar de compacte en makkelijk transporteerbare voedermachine die Bart zocht, bleek nog…

Meer info...

Ledsreact Pro

De digitale agility coach van Ledsreact legt de weg naar sportief succes bloot.

Meer info...

Honsenn Earbuds

Na enkele eerdere samenwerkingen contacteerde Honsenn, een Aziatische producent, ons andermaal om een nieuw product aan hun bestaande aanbod toe te voegen. Dit keer om noise cancelling earbuds te ontwerpen die inspelen op de noden van hun klanten. Earbuds zijn namelijk meer dan een functioneel product; ze zijn een deel van je lifestyle en moeten passen bij je persoonlijkheid. Geen…

Meer info...

Saga

Een nieuwe familie kachels die hulde brengt aan haar roots.

Meer info...

Interne behuizing voor slimme parkeerborden

Steden: de urban jungles waar je, als je er niet bekend bent, standvastig de bordjes moet volgen in de hoop een vrije parkeerplaats te vinden. Maar mocht je nu onverhoopt een niet-parkeren bord tegenkomen, dan kan dit maar zomaar een slim parkeerbord met de interne behuizing van Studio Dott. Want slimme steden hebben slimme parkeerborden!

Meer info...

Sports Tech Research Network

De visuele identiteit van je business is hét visitekaartje en eerste contactpunt met de klant; niet te onderschatten! STRN kreeg een gloednieuwe huisstijl die karakter uitstraalt, de kernboodschap uitdraagt en hun diverse doelgroepen aanspreekt.

Meer info...

Balustrade mavaro

Recente normeringen stellen strengere eisen aan nieuwe balustrades. Mavaro is een nieuwe collectie die balans weet te vinden tussen veiligheid en esthetiek.

Meer info...

Het Artuur horloge

Artuur

Een betaalbaar, tijdloos uurwerk met een klassieke uitstraling, dat ook nog eens vooruitstrevend is qua vormgeving. Ook klaar voor jouw nieuwe polshorloge?

Meer info...

Digitaal infobord voor patiënt én bezoeker

Een bottom-up idee van de afdeling gastro-enterologie van AZ Alma leidde tot een nieuw en handig instrument: nl. een digitaal informatiebord. Daarop kunnen bezoekers, patiënten en collega’s in één oogopslag zien welke verpleegkundige het aanspreekpunt is voor een bepaalde patiënt.

Meer info...

Een job zonder sollicitatie!

Kunnen we het concept Open Hiring™, dat ontstaan is in het Amerikaanse bedrijf Greyston Bakery in Yonkers, vertalen naar onze Belgische arbeidsmarkt? Bij Greyston werken ze al meer dan dertig jaar volgens dit principe en ook in Nederland vond het al zijn toepassing, maar heeft het ook een kans op slagen hier bij ons?

Meer info...

Savor 2-in-1 golfbunkerhark en ballenraper

Gemeenschappelijke tools, zoals harken in golfbunkers, zijn not done tijdens een pandemie. Daarom ontwierpen we samen met Savor een opvouwbare 2-in-1 golfhark en ballenraper. Zo heb je steeds je persoonlijke tools bij de hand.

Meer info...

Apart Audio

Verfijning tot in het kleinste detail. Zowel de luidsprekers als de versterker van Apart werden onder de loep genomen.

Meer info...

Bezoekersparticipatie in museum Hof van Busleyden

Participatie met bezoekers in Hof van Busleyden

Het Museum Hof van Busleyden besloot na de renovatie zich te richten op bezoekersparticipatie met hun bezoekers. Dat ging vlot door de nauwe band die het stadspaleis heeft met de uiteenlopende verenigingen in de Maneblussersstad. Maar dan kwam de belangrijke vraag bovendrijven: hoe betrekken we niet-Mechelaars? Enter Studio Dott!

Meer info...

Wayfinding in het nieuwe Rubenshuis

Met de geplande nieuwbouw van het Rubenshuis wenste de stad Antwerpen de volledige klantreis, -beleving en route onder de loep te nemen. Het doel: verschillende routes uitwerken op maat van de gebruikersbehoeftes.

Meer info...

Ledsreact

Direction van Ledsreact is een interactieve sportkegel die sporters heel wat trainingsmogelijkheden biedt om hun reactiesnelheid te verbeteren.

Meer info...

Participatie wijk Muide Meulestede

Een stadsvernieuwingsproject kan gevoelig liggen. Daarom is het belangrijk dat je als stad of gemeente je inwoners betrekt in het verhaal. Samen met stad Gent stimuleerden we participatie bij de bewoners van de wijken Muide en Meulestede. Dat deden we aan de hand van 3 wijkopstellingen.

Meer info...

Persoon zit achter laptop en werk met het DataOps systeem van Tengu en Studio Dott

Tengu, een easy-to-use DataOps platform

Heeft jouw bedrijf ook zoveel data, maar geen idee wat je ermee kan? Met dit DataOps platform giet je in een recordtijd complexe data in een digitaal product met gebruiksvriendelijk dashboard. Een innovatieve samenwerking tussen Studio Dott en Tengu.

Meer info...

gevel apotheek renovatie

Eén uitstraling voor alle vestigingen

De apothekersgroep Panorama Apotheken had een innovatieve injectie nodig. In het bijzonder het interieur van hun filiaal in Genenbos. Ze vertrouwden op Studio Dott om deze vestiging nieuw leven in te blazen.

Meer info...

Close-up van het product voor de passantelling die Citymesh en Studio Dott ontwikkelden. Hier aan een lantaarnpaal op de zeedijk.

Citymesh passantentelling

Samen met Citymesh schakelde Studio Dott een paar versnellingen hoger om het product voor de passantentelling zo snel mogelijk operationeel te krijgen. Zo konden de kuststeden op een veilige manier de zomer induiken.

Meer info...

De verplaatsbare posterwigwam opgesteld in de hal van deSingel. Een van de communicatietools die Studio Dott ontwierp voor deSingel.

deSingel communicatietools

deSingel klopte al voor verschillende projecten bij Studio Dott aan. Deze keer kwamen ze bij ons langs voor enkele unieke communicatietools. De posterwand en wigwam worden nu gebruikt op de kunstsite om bezoekers te informeren.

Meer info...

Duurzaam en modulair bouwen

SAM is een nieuw, revolutionair ontwerp van Studio Dott om nutsvoorzieningen te installeren in appartementen.

Meer info...

My_SmartBottle

Hydratatie is belangrijk. Daar is de startup My_ rotsvast van overtuigd. Maar een mens vergeet al eens voldoende te drinken. Daarom is het hun missie om met slimme producten je hydratatie op te volgen, te managen en te verbeteren.

Meer info...

Profiel van een deelnemer van het digitale platform Moving Lives

Moving Lives

Samen bewegen voor een goed doel? Met Moving Lives was het nog nooit zo makkelijk! Deze start-up heeft samen met Studio Dott een platform ontwikkeld waarbij de sponsoring volledig digitaal gebeurt en waar mensen via een online community worden aangezet tot bewegen.

Meer info...

Van goede voornemens naar gezonde gewoontes

Maar 12% van Vlaanderen houdt zijn goed voornemen vol. Samen met Sport Vlaanderen kregen we dit nummer omhoog!

Meer info...

Studio Dott ontwikkelde een online self-service voor THoCC: LevelX4

Virtuele consultant voor callcentra

LevelX4 toont aan dat de digitalisering van diensten hand in hand kan gaan met groei en opwaardering van jobs binnen de organisatie.

Meer info...

De burger centraal

We hielpen gemeente Schilde met het creëren van een toekomstvisie en gestroomlijnde moderne dienstverlening, waarbij de burger altijd vlot geholpen wordt.

Meer info...

Four & Five advocaten

Ruimtelijk ontwerp binnen een strak budget.

Meer info...

Touch Beauty

Een frisse facial brush voor een schone huid.

Meer info...

deSingel Paviljoen

Een paviljoen op maat voor een culturele instantie met standing. deSingel levert zijn visitekaartje af op de Cultuurmarkt.

Meer info...

Renovatie van een halfopen bebouwing

Koken, eten en wonen worden in deze gerenoveerde ruimte in een lineair, flexibel en speels concept gegoten, met contrasten van licht en donker, warm en koel.

Meer info...

Renovatie gezinswoning

Een klassieke driegevelwoning met aanbouw krijgt een modern, nieuw en coherent kleedje.

Meer info...

Wegwijs in de wereld van Bruegel

Met een uitgekiende routing en wayfinding zorgen we ervoor dat bezoekers hun weg vinden in en rond de openluchttentoonstelling ‘De Blik van Bruegel’.

Meer info...

Waardevolle dienstverlening voor Olen

Toekomstvisie op dienstverlening, vertaald naar dienstverleningsprincipes, ideeën en een realisatieplan.

Meer info...

deSingel Front Of House

Om een bezoek aan deSingel feilloos te laten verlopen ontwierpen we meubels op maat, ter ondersteuning van de hosts.

Meer info...

Apart Pendant

Hangende luidspreker zonder compromis: mooi om te zien, makkelijk te installeren.

Meer info...

Totaalrenovatie te Edegem

Boeiende totaalrenovatie van een jaren-80-villa te Edegem. Een visueel spel van uitgepuurde materialen en ruimtes, licht en tactiliteit.

Meer info...

Sportamundi

(Sport)wetenschappelijk en maatschappelijk-relevant onderzoek naar de praktijk vertaald.

Meer info...

VDAB Work Out Room

Een dynamisch aanpasbare en multifunctioneel ontworpen broedplek voor innovatie en cocreatie.

Meer info...

Stroom

Een duurzame toekomst voor en door wijkbewoners. Participatie op alle niveaus!

Meer info...

SportUp branding

Een nieuwe merkidentiteit met een bruisend nieuwe stijl.

Meer info...

Sportamundi platform

Zonder data geen inzicht! Nieuw digitaal platform om de resultaten van de deelnemende kids helder weer te geven.

Meer info...

Dynamische apotheek

Slim ontworpen apotheek helemaal klaar voor de toekomst.

Meer info...

Sportamundi branding

Succesvolle lancering van een merk met maatschappelijke impact!

Meer info...

Mechelse Nachtraven

Samen met Mechelse jongeren pakken we het onveiligheidsgevoel aan en gaan we op zoek naar oplossingen op maat.

Meer info...

I Do registratie-app

Ouders, grootouders, vrijwilligers, leerkrachten, … iedereen kan de I DO testen bij kinderen afnemen dankzij de app vol handige snufjes en uitleg.

Meer info...

I Do testkit

Bewegen is fun. Met een reis door het heelal ontdekken kinderen tussen de 8 en 10 jaar hun favoriete sporten.

Meer info...

Ericsson tv guide

Een complete redesign van Ericsson’s tv-gids voor Vodafone Ierland. Geoptimaliseerde UI en Interaction flow resulteerde in een verhoogde klanttevredenheid.

Meer info...

Mirtoon tuinslanghaspel

Voorheen een louter functioneel product, vandaag dé eye-catcher in uw tuin. Eigentijdse design met interne werking en uiterlijke design perfect in balans.

Meer info...

BalanSys tang

Redesign van een chirurgisch instrument met Zwitserse precisie.

Meer info...

KUBO

KUBO is een stijlvolle luidspreker die je zelfs in de kleinste hoek in een handomdraai installeert.

Meer info...

Slimme meter eandis

Met het oog op massaproductie werd dit product van A tot Z geoptimaliseerd. Resultaat: pure efficiëntie tijdens zowel productie, installatie en gebruik.

Meer info...

Addax Motors

Makeover van het dashboard van het MT model van Addax Motors.

Meer info...

Foreach

Interieurontwerp van de kantoorruimte van deze ambitieuze scale-up, gespecialiseerd in software-ontwikkeling.

Meer info...

C³PO

Binnen het Europese onderzoeksproject C3PO ontwikkelden we digitale en fysieke tools en een vernieuwende aanpak voor burgerparticipatie.

Meer info...

Loop

We vertaalden de oordopjes van Loop naar massaproductie. Zo kan deze startup gehoorbescherming op grote schaal in de markt zetten.

Meer info...

Escape

We ontwierpen voor Escape een water- en weerbestendige bluetooth speaker, hun logo, het merkbeeld en de interface van de app.

Meer info...

Visuele identiteit en shop op één lijn

Een klantgericht beleving in een warme omgeving met de juiste commerciële accenten voor apotheek Burnehem.

Meer info...

Een zee aan kennis en producten

250 m2 publieke ruimte waar de klant rustig kan rondwandelen en kiezen. 4 apothekers en 5 apothekersassistenten, 2 administratief bedienden de hygiënisch verantwoordelijke. Kortom een apotheek om U tegen te zeggen…

Meer info...

Dentius

Vernieuwend concept: de tandartspraktijk anders bekeken

Meer info...

Focus op advies en dienstverlening

Maximale publieksruimte met adviesbar

Meer info...

Award Jonge Ondernemer Antwerpen (2018)

Aangezien we hem vorig jaar gewonnen hebben mochten we hem dit jaar zelf maken. We namen we het ontwerp en de productie voor onze rekening, een leuk tussendoortje…

Meer info...

Belun Ring

Slaapkwaliteit monitoren op een niet-invasieve manier.

Meer info...

Aloxy Asset-tag

Een innovatief product dat gebruikt kan worden in de petrochemische industrie. Lees hier alles over de asset-tag en het internet of things-platform van Aloxy.

Meer info...

SportKompas I Like

Een sport vinden die je niet alleen goed kan, maar ook graag doet?! Met de app I Like van SportKompas is dit zo geflikt en het is bovendien geweldig plezant!

Meer info...

Cocreatie stad Tienen

In een cocreatief traject werden, samen met verschillende gemeentediensten, heel wat ideeën getest en gebundeld in een praktische gids voor de toekomst.

Meer info...

Sereni

Eigentijds, klantgericht en laagdrempelig: met het Sereni netwerk waait een nieuwe wind door de uitvaartsector. En dat zie je meteen.

Meer info...

deSingel glazenset

Uniek eerbetoon aan de Belgische architect Léon Stynen.

Meer info...

Dott.Chocolat

Studio Dott. viert in 2016 zijn Sweet 16. Die ‘sweet’ kan je best letterlijk nemen want als tractaat ontwierpen we een unieke chocoladereep.

Meer info...

Endoscoop

Een endoscoop met geïntegreerde batterij en lichtbron zonder compromis op ergonomie. Een behoorlijke uitdaging, maar een zeer geslaagd resultaat.

Meer info...

Interna

Een converteerbare fiets combineert de voordelen van een ligfiets met een stadsfiets. Dit in een paar seconden zonder de wielen van de grond te tillen.

Meer info...

Deli’do

Chocolade, kinderen en koken, een explosieve formule waar ouders schrik voor hebben. Met Deli’Do is smossen compleet verledentijd!

Meer info...

Custola

De Custola is een hulpmiddel om Active Curling toegankelijk te maken voor mindervaliden, op een manier waarbij geen competitief voor- of nadeel ontstaat.

Meer info...

Industry heroes

Een interactieve tentoonstelling om jongeren warm te maken voor technische beroepen in de industrie.

Meer info...

Waps

Geef met WAPS een laatste eerbetoon aan de wespen die je tuinfeestje bezoeken! Plaats het in een leeg flesje, en voila: een wespenhotel zonder check-out.

Meer info...

Q-point Quares

Een etalage- en interieurconcept dat als ‘pilot project’ in Mechelen werd gelanceerd. Elk detail telt, en dat mag gezien worden.

Meer info...

Kantoor heavy

Interieurontwerp van een kantoorruimte van 1200 m² vertrekkende van een oude casco opslagruimte.

Meer info...

Museumkast

Voldoende flexibiliteit binnen een standaard product: de Sanaa vitrinekast voor Meyvaert Glass Engineering spreekt een heel nieuw publiek aan.

Meer info...

Mios

Wie woont er eigenlijk naast je? MIOS (Museum In Onze Straat) stimuleert sociale cohesie op straatniveau.

Meer info...

Chalet

Een typische gesloten en donkere houten chalet in de kempische bossen getransformeerd naar een aangename open en luchtige woon- en werkomgeving.

Meer info...

Cocreatie SD Worx

Via creatieve co-design workshops bepaalden de medewerkers binnen het ‘pakket van eisen’ de prioriteiten, must-haves en nice-to-haves.

Meer info...

Assurax retail concept

Een nieuw retailconcept waarbij de online service en de fysieke kantoren een geïntegreerd geheel zijn: sterk vooruit voor zijn tijd!

Meer info...

Apic box

APIC.box, hoeksteen van het APIC platform, is een supersnelle volautomatische fotostudio voor gerechten in de professionele keuken. Say cheese!

Meer info...

Airbender

De AirBender is een luchtzuiveraar ontworpen voor gebruikers die een elegante oplossing zoeken die verder gaat dan een normale luchtfilter.

Meer info...

Mealbutler

Bereide maaltijden veilig, smakelijk en eenvoudig opwarmen voor senioren? We slaagden we erin het leven van de senior weer een beetje eenvoudiger te maken.

Meer info...

De Apothekers

Het heden en de toekomst onder de loep bij het ontwerp van een revolutionair interieurconcept. De apotheker krijgt opnieuw een inhoudelijke rol!

Meer info...

Shopcontroller

Een applicatie die het energieverbruik bewaakt, verspillingen communiceert, en meteen actie onderneemt. Energiebeheer was nog nooit zo eenvoudig!

Meer info...

Aipa

Ageing in place: senioren de kans geven om thuis te blijven wonen. Welke infrastructurele, sociale en maatschappelijke voorwaarden moeten ingevuld worden?

Meer info...

Kyto

Verschillende sporten combineren met één fitnesstracker in één centrale app, dat was onze missie! Studio Dott. ontwierp zowel de tracker als de app…

Meer info...

Diotto

Het DIOTTO-project zet in op alleen wonende senioren langer zelfstandig en kwaliteitsvol thuis te laten wonen. Dit resulteerde in het product ÇAVA.

Meer info...

L’arbre

Een nieuwe broodjeszaak met als uitgangspunt “picknick onder een grote boom” midden in de Gentse studentenbuurt.

Meer info...

Tram

Een tram is een integraal deel van een stad en moet een symbiose aangaan met respect voor het karakter, de geschiedenis en de inwoners van die stad.

Meer info...

Routemaster 2

Ontwerpwedstrijd in opdracht van Boris Johnson, burgemeester van Londen: Ontwerp de opvolger voor de legendarische rode dubbeldekker.

Meer info...

Composite GT

Een futuristische trailer voor SLC-Lab die de mogelijkheden van productietechnologieën voor composieten laat zien.

Meer info...

Check-in

De grens aftasten tussen privacy en ouderlijktoezicht. Een festivalbandje met QR code + app geven zowel begeleider als ouder een gerust gevoel.

Meer info...